Voetbal  1ste provinciale  VC Bertem-Leefdaal

Yorik Feyaerts gaat met Bertem-Leefdaal op bezoek bij nog foutloze leider: “We zullen onze momenten in Liedekerke goed moeten kiezen”

Yorik Feyaerts zelf zit na vier speeldagen aan twee doelpunten en een assist.  ©  Vel

Na een nul op zes volgde voor Bertem-Leefdaal een zes op zes, zodat de hemelsblauwe eersteprovincialer voorlopig in de middenmoot kampeert. Zondag gaan Yorik Feyaerts (26) en co. op bezoek bij VK Liedekerke, dat na een foutloze twaalf op twaalf helemaal bovenaan het klassement staat.

Stefan Van De Weyer

“In het begin was het nog wat zoeken en aan elkaar gewend geraken”, zegt de 26-jarige Feyaerts over die nul op zes na twee speeldagen. “We waren nog op zoek naar ons beste systeem. Vanaf Linden begonnen de automatismen ingeslepen te geraken en dat zag je ook aan het resultaat. Tegen Mazenzele Opwijk hebben we dat vorig weekend verdergezet. De 4-1-zege was ook voor ons toch een beetje een verrassing, Mazenzele Opwijk had voor die match toch een negen op negen laten optekenen.”

Stilstaande fases kunnen nog beter

Feyaerts zelf zit na vier speeldagen aan twee doelpunten en een assist. “Dat is ongeveer mijn gemiddelde in eerste provinciale. De verstandhouding met Cédric Van Malcot en Sami Afkir vooraan verloopt perfect. Op basis van onze acties en snelheid proberen we te scoren. Af en toe scoren we ook op stilstaande fases. Al kan dat zeker nog beter. We weten dat dat nog een werkpuntje is en zijn er op training vaak mee bezig.”

Zondag wacht voor de aanvallende middenvelder met Bertem-Leefdaal de verplaatsing naar Liedekerke, de nog foutloze leider. “Liedekerke koppelt, zeker dit seizoen, techniek en tactisch vernuft prima aan elkaar. Het is een lastig te bespelen team dat bovendien ervaren genoeg is om op een resultaat te spelen. Gezien hun enorme kwaliteiten is die voorlopige twaalf op twaalf van hen ook geen verrassing voor mij. We zullen zondag vanuit een goede organisatie geconcentreerd te werk moeten gaan en onze momenten goed moeten kiezen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten