Voetbal 3de afdeling VV A SV Anzegem

Maxime Cottignie (Anzegem) wil co-leider Voorde-Appelterre eerste tegendoelpunt en liefst ook eerste puntenverlies aansmeren: “Al bewezen dat we kunnen verrassen”

Maxime Cottignie wint dit kopduel in de partij tegen Rumbeke. © Bart Vandenbroucke

Anzegem -

SV Anzegem heeft vertrouwen getankt uit de 2-1-overwinning tegen Hamme. Wie weet zit er zondag wel een stunt in op bezoek bij co-leider Voorde-Appelterrre.

Ivan Demeulemeester

“Zij ogen nu wel heel wat sterker dan vorig seizoen, toen ze in de grijze middenmoot stonden”, oordeelt Maxime Cottignie. “Vorig seizoen verloren wij daar met 2-0, om in de terugmatch met 3-1 te winnen na onze zoveelste vroege tegentreffer. Voor ons was het een belangrijke zege in onze strijd voor het behoud.”

Ook de Anzegemse kern lijkt versterkt en de nieuwkomers zijn al goed ingeburgerd. Tegen Hamme stonden met Jordy Janssens, Jari Bourgeois, Jordy Beirlaen en Maxime Cottignie nog slechts vier spelers uit de basiself van vorig seizoen aan de aftrap. “Er waren heel wat spelers die de club verlieten en daar stonden een tiental nieuwkomers tegenover. Kwam daarbij dat ook de trainersstaf volledig nieuw is. Voor mij is het mooi meegenomen dat ik weer kan werken onder het duo Pascal Verriest en Enzo Vandewalle, mijn trainers van bij SCT Menen. Ik wist dus hoe de nieuwe trainer het zou aanpakken. Ik denk dat hij intussen bewezen heeft dat hij niet alleen tactisch erg sterk is, maar dat hij ook een systeem hanteert waarbij elke speler optimaal rendeert. Met 6 op 12 blijven wij wel beneden de verwachtingen. Op Rumbeke en tegen Lede hadden wij de nederlaag vooral aan onszelf te danken.”

Tegen Hamme was het al een beetje van moeten om geen voeling met de middenmoot te verliezen. “Iedereen trok in die match aan één zeel en onze prestatie mocht best gezien worden. Het werd een deugddoende overwinning en die smaakt naar meer. Op die manier moet het ook tegen Voorde-Appelterre, dat voorlopig een perfect rapport kan voorleggen met 12 op 12 en geen enkel tegendoelpunt. Uiteraard zullen wij er alles aan doen om hen dat eerste tegendoelpunt aan te smeren en het liefst ook met de drie punten naar huis te komen. Op papier start Voorde-Appelterre als favoriet, maar dat was Oostkamp vorig seizoen ook en toch gingen wij hen in eigen huis kloppen. We hebben dus al bewezen dat we als underdog kunnen verrassen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten