Wielrennen Elite zonder contract & beloften Grote Prijs Jules Van Hevel in Ichtegem

Arne Santy mikt hoog in laatste topopdracht in Ichtegem: “Ereplaats zou kers op geslaagd seizoen zijn”

Arne Santy voelt zich goed bij Dovy Keukens-FCC. © Bart Vandenbroucke

Ichtegem / Wervik -

Arne Santy wil zich zondag nog een laatste keer dubbel plooien in de 96ste editie van de Grote Prijs Jules Van Hevel in Ichtegem. “Mijn seizoen mag dan al geslaagd zijn, een mooi resultaat zou me nog een extra boost geven”, vertelt de Wervikse vierdejaarsbelofte van Dovy Keukens-FCC.

Michel Vanden Heede

“Ik ben fysiek nog altijd in orde en dat geldt ook voor mijn ploegmaats. We moeten in staat zijn om een collectief sterke prestatie neer te zetten. De afgelopen maanden zijn we er meermaals in geslaagd om boven onszelf uit te stijgen. Daar bouwen we op voort. Ik ben blij dat ik mijn steentje kon bijdragen. Nee, ik had niet zien aankomen dat ik bijna het hele jaar op niveau zou zijn. Vorige winter had ik zelfs overwogen om afscheid te nemen van het peloton. Gelukkig hangt er bij Dovy Keukens-FCC een goede familiale sfeer. Ik begon opnieuw met overgave te trainen en al snel vond ik het plezier in de koers terug. En het is nog niet op. Ook in mijn laatste koersen zet ik nog alles op alles.”

Al vroeg in het seizoen kon Santy winnen in Maldegem-Kleit. Een tweede triomf kwam er nog niet, maar hij reeg wel de ereplaatsen aan elkaar. Zo werd hij woensdag nog derde in Langemark. “Enkel in de periode voor de zomer was ik wat minder. Mijn examens speelden me parten. Aangezien die druk intussen is weggevallen, moet ik volgend jaar nog een tandje kunnen bijsteken. Dat het niet altijd even gemakkelijk zal zijn om mijn sport te combineren met mijn job als sportleraar, neem ik er zonder morren bij. Trainen op minder evidente momenten moet lukken. Na mijn goede prestaties van de afgelopen maanden wil ik gewoon op mijn elan doorgaan. Ik zit duidelijk nog niet op mijn limiet. De basis is er om nog eens een mooie sprong voorwaarts te maken”, besluit Arne Santy, die ook volgend jaar zal uitkomen voor Dovy Keukens-FCC.

Met de Grote Prijs Jules Van Hevel voor eliterenners zonder contract en beloften valt het doek over het West-Vlaamse interclubseizoen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten