Inspectie valt binnen in Pairi Daiza:sociale dumping bij onderaannemers vastgesteld

Archiefbeeld ©  Shutterstock

Het arbeidsauditoraat van Henegouwen heeft donderdag twee controles uitgevoerd op het terrein van Pairi Daiza in het Henegouwse Brugelette. Bedrijven die bouwwerkzaamheden verrichten op het terrein of betrokken zijn bij het beheer van het hotel, zijn onderzocht in het kader van sociale dumping.

jvh,tgBron: BELGA

“We hebben donderdag twee controles uitgevoerd in Pairi Daiza en onze inspecteurs hebben hun verhoren in de nacht van donderdag op vrijdag voortgezet”, zegt auditeur Charles-Eric Clesse. “De operatie richtte zich op een bouwplaats en de werking van het hotel van het hotel”, met name de poetshulpen, klinkt het verder. 

“Het zou twee werknemers op het bouwterrein betreffen, maar de onderzoeken gaan verder en we kunnen dus op dit moment nog geen maatregelen nemen”, vervolgde Clesse. “De werknemers zouden niet over de geldige detacheringsdocumenten beschikken om onder de Belgische sociale zekerheid te vallen.”

“Op het niveau van het hotel zijn daarentegen zes werkneemsters betrokken, zij hebben valse sociale documenten en vier van hen verblijven illegaal. Het bedrijf dat hen in dienst heeft, krijgt een werkverbod opgelegd.”

Pairi Daiza bevestigt aan onze redactie dat het arbeidsauditoraat, de ONEM en het Waals Gewest sociale controles uitgevoerd hebben in Pairi Daiza.

Onderaannemers

“Deze controles hadden betrekking op de bedrijven waarmee wij samenwerken op een bouwplaats en bepaalde diensten in het Resort. Natuurlijk hebben we onze volledige medewerking verleend”, zegt Claire Gilissen van Pairi Daiza.

Bij de teams van Pairi Daiza zijn geen overtredingen geconstateerd, zegt ze. “Er zijn wel inbreuken door onderaannemers geconstateerd”, klinkt het.

Pairi Daiza zegt nog dat ze er nauwlettend zullen blijven op toezien dat hun leveranciers en onderaannemers de wettelijke regels respecteren.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten