Voetbal 3de provinciale C RR Breivelde-Zottegem - Zottegem B

Rug Recht Breivelde-Zottegem van Bernd Ysebaert schrijft een uniek en hartverwarmend verhaal: “Winstpremies gaan naar de vzw SuperNils”

Breivelde, dat vorig seizoen de titel veroverde in vierde provinciale, voert ook in derde het klassement aan. 

Zottegem -

Rug Recht Breivelde-Zottegem werd in 2020 door vrienden uit Grotenberge boven de doopvont gehouden. Vorig seizoen veroverden ze de titel in vierde provinciale en nu voeren ze samen met Deftinge het klassement in derde provinciale C aan. Ze schrijven een verhaal met een groot hart, want winnen heeft voor hen een dubbele betekenis.

Freddy De Geest

“De nostalgie naar hoe het vroeger was, ligt aan de basis van het ontstaan van onze vriendenploeg”, zegt gerechtigd correspondent Bernd Ysebaert, die samen met Wouter Moreels de stuwende kracht is achter dit unieke project. “Vorig jaar ondersteunden we het Project STISA & Fonds Kadee, dat voor ondersteuning van zieke kinderen zorgt. Dit jaar steunen we de vzw SuperNils, dat fondsen verzamelt om wetenschappelijk onderzoek naar leukemie en immunotherapie te kunnen uitvoeren. Wij betalen geen winstpremies aan de spelers en ook de trainers worden niet betaald. Zo dikken we week na week het spaarpotje aan. Vorig jaar konden we een cheque van 7.000 euro overhandigen. We proberen dit jaar minstens evengoed te doen.”

Joren Porrez, die een eerste keer als hoofdcoach aan de slag is, kwam over van Elene-Grotenberge B, waar hij T2 was.

“Dit project sprak me aan”, zegt Porrez. “We trainen slechts één keer in de week. Op dit niveau is dit uitzonderlijk, maar het werkt. We hadden een moeilijk programma in het seizoenbegin, maar pronken toch met twaalf op twaalf. In vier wedstrijden scoorden we zestien keer. Iedere match is het feest. Nu staan er twee gevoelsgeladen derby’s, tegen SV Zottegem B en Elene-Grotenberge B, op het programma. Kunnen we ook die twee wedstrijden tot een goed einde brengen, dan mogen we stilaan beginnen dromen van de eerste periodetitel, al staan ons nog wel zware uitwedstrijden in Volkegem en Zingem te wachten. Na die wedstrijden zullen we weten hoe zwaar we echt wegen.”

RR Breivelde-Zottegem lokt veel volk naar het kunstgrasveld aan de Bevegemse Vijvers.

“Dit project slaat aan omdat het gedragen wordt door een vriendengroep. Meedraaien voorin, betekent dat een eindrondeticket en de kans op promotie tot de mogelijkheden behoort. Hoe men daar mee omgaat? We genieten van elke match en zien wel waar het schip strandt. Of je op de manier waarop wij werken een ploeg in tweede provinciale in stand kan houden, is een moeilijk te beantwoorden vraag. Voor ons moet er niets, alles mag. Het seizoen duurt nog heel lang en er kan nog veel gebeuren. We beschikken in ons team over veel ervaring. Kunnen spelen op kunstgras is een troef voor voetballers met een verleden in het nationale voetbal. Zaterdagnamiddag om 16 uur proberen we de eerste van twee derby’s naar onze hand te zetten. Een week later tref ik mijn oude ploeg en uiteraard wil ik die wedstrijd ook graag winnen”, zegt de gedreven coach van de sympathieke ploeg uit Grotenberge.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten