Voetbal  3de Afdeling VV A FCV Voorde-Appelterre - SV Anzegem

Michiel Lepage verdedigt leidersplaats: “Het perfecte plaatje”

Michiel Lepage (r) in duel met Silverans van Eppegem. ©  Kms

Appelterre -

Na twee sabbatjaren bond Michiel Lepage de schoenen opnieuw aan bij Voorde-Appelterre. Het draaide uit op een succesverhaal voor zowel de Ophasseltse midvoor als de fusieclub die met 12 op 12 aan de leiding prijkt.

Wim Redant

Michiel Lepage gooide twee jaar geleden de handdoek bij KVK Ninove. Op de “Kloppers” liet men toen weten dat Lepage zich wou focussen op zijn job als zelfstandige in sanitair en verwarming, maar de goalgetter laat toch een ander geluid optekenen.

“Ik blijf de manier waarop ik Ninove verliet betreuren”, zegt hij. “Het is nog steeds de club van mijn hart. Ik maakte er vijf schitterende jaren mee aan de zijde van kanjers als Romero, Van Den Noortgaete en Schamp, al lieten we ook één degradatie optekenen. Die kwam er evenwel door het faillissement van Lierse nadat we de testmatch tegen Diest nochtans hadden gewonnen. Ik zat met Ninove een paar keer rond de tafel. Het zijn vijgen na Pasen, maar het had tot een akkoord kunnen komen. Ik was danig ontgoocheld dat ik er de brui aan gaf.”

Na twee sabbatjaren kwam Lepage op zijn beslissing terug.

“Ik bleef het voetbal wel volgen. Vooral Ninove, Voorde-Appelterre en Olsa Brakel volgde ik op de voet. Bij Voorde-Appelterre werd het perfecte plaatje gemaakt. Coach Bart De Durpel hield de voorbije twee jaar contact en dit keer ging ik overstag. De oefenvelden van Voorde en Appelterre liggen op slechts een kwartiertje afstand en er wordt pas om 19.45 uur getraind zodat ik mijn werkschema kan afwerken met wat marge. Met de installatie en waterpompen heb ik nu eenmaal geen klokvaste job.”

Na een 0-3-zege op Eppegem ontvangt Lepage zondag Anzegem met aftrap om 16.30 uur wegens het mosselfestijn.

Onze zegereeks kwam toch eerder wat onverwacht. We hielden al vier weken op rij de nul wat een pluim betekent voor de hele ploeg maar zeker voor onze doelman Maxim Figys die al uitpakte met enkele fantastische reddingen. De ploeg vormt een hecht blok. Zolang de brilscore op de bordjes prijkt, blijven we stormen. Eens op voorsprong zetten we defensief alle zeilen bij. We ontvangen met Anzegem nu een middenmoter die we best niet onderschatten. Ik ken er nog enkele spelers uit mijn Ninoofse periode. Zelf stond ik in de voorbereiding één week aan de kant met een kleine blessure, maar voorts was ik steeds inzetbaar. Blijkbaar ontstond ik goed mijn sabbatperiode. In mijn zaak krijg ik ook wel hulp van mijn broer Niels die nog steeds fan is van Ninove. Ik denk dat hij me wel snel volgt naar Voorde-Appelterre.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten