Ontsnapte wallaby Mario gevangen door politieagenten en omwonenden: “Die springt zo over een omheining van anderhalve meter hoog”

Mario en Marie in de tuin van Tom. “Intussen hebben we ze teruggebracht naar de kweker waar we ze gekocht hadden.” © if

OOSTROZEBEKE -

De politie van zone Midow moest vrijdagvoormiddag uitrukken voor een eerder ongewone oproep: op de Tieltsteenweg was een loslopende wallaby gesignaleerd. Met behulp van enkel buurtbewoners konden ze de kleine kangoeroe snel vangen. Mario de wallaby was eigendom van Tom (27).

Jonathan Folens

Voorbijgangers op de Tieltsteenweg merkten Mario de wallaby vrijdagvoormiddag op en verwittigden de politie. Die kwam met drie agenten ter plaatse, maar het bleek nog een hele klus te zijn om het dier te vangen. Verschillende buurtbewoners, waaronder iemand met een net, kwamen helpen om het dier in het nauw te drijven. Het lukte om Mario te pakken en de agenten brachten het dier terug naar eigenaar Tom.

“Het zijn heel schichtige dieren”, zegt Tom, die in de nabijgelegen Vlasstraat woont. “Je moet ze heel voorzichtig benaderen, want als je ze opschrikt, springen ze gewoon weg.”

Cadeau

Hij kreeg twee jaar geleden twee wallaby’s van de grootmoeder van zijn vriendin. “We hebben ook alpaca’s in de tuin en de kweker van de alpaca’s had ook wallaby’s. Meme was mee toen we die alpaca’s kochten en besloot ons twee wallaby’s te geven: Marie en Mario”, vertelt Tom.

Het is niet de eerste keer dat Mario ontsnapt is, al ging hij de vorige keer minder ver en konden Tom en zijn vriendin hem zelf terugbrengen. “De omheining van onze tuin is anderhalve meter hoog, maar daar springt zo’n wallaby los overheen als hij opgewonden is.”

Zodra de politie Mario vanmorgen terugbracht bij de eigenaar, besliste die om de dieren weg te doen. “We zagen die beestjes graag, maar ze zijn zeer schuw en je kunt er niet echt contact mee krijgen. De enige oplossing was om de omheining hoger te maken, maar dat zie ik niet zitten. Daarom hebben mijn vriendin en ik beslist om Marie en Mario terug te verkopen aan de kweker waar ze vandaan komen. Ze zijn intussen al weg.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten