Bornem gaat kleurrijk de kermisweek in

Het werk van Bué The Warrior en Chase aan het station. © Guy Delforge

Het werk van SMOK aan het Hemelhofplein. © Gemeente Bornem

 © Guy Delforge

1 / 3
Bornem -

Terwijl aan het station graffitikunstenaars Bué The Warrior en Chase de hele week werkten om de hele stationsmuur van een graffiti te voorzien, begon SMOK de laatste kale muur aan het Hemelhof te bewerken.

In het jongerenparticipatie- en mobiliteitstraject Jonge Wegweters gaven jongeren aan dat de stationsomgeving niet de meest aangename plek is om te wachten op de trein. De jeugddienst gaf enkele pijnpunten door aan de NMBS, onder meer over het afdak en de verlichting. De jeugddienst kreeg ook toestemming om de stationsomgeving zelf aan te pakken. Er werd beslist om de letters ‘BORNEM’ in de betonwand te verven met glow-in-the-dark-verf en de muur zelf onder handen te laten nemen door graffitikunstenaars Bué The Warrior en Chase.

Terwijl die twee mannen volop aan het werk waren aan de stationsmuur, werd beslist om ook het Hemelhof een extra graffitimuur te geven. Kunstenaar SMOK - die eerder al andere muren op het Hemelhofplein voorzag van graffitikunst - doet dit nu ook op de resterende kale muur.

Bornem zet de kermisweek dus heel kleurig in. (gdb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten