Dronken man wil hoek afsnijden over parking en belandt in gracht

De bestuurder raakte eerst een muurtje en reed zich dan vast in een doodlopend stuk van de parking.© jof

ZULTE -

Bij een bizar ongeval is ter hoogte van Terrasdecor een witte Opel in de gracht beland. De bestuurder wou vermoedelijk de hoek afsnijden over de parking van het bedrijf.

Jonathan Folens

Na het ongeval belde hij een vriend om hem op te halen en liet hij zijn auto achter in de gracht. “Mensen dachten nog dat het een promotiestunt was van ons bedrijf”, zegt zaakvoerder van Terrasdecor, Pascal Verbeke.

De auto met Poolse nummerplaten kwam rond de middag vanuit de Vijvestraat richting de Staatsbaan gereden. Het kan vaak erg druk zijn op dit kruispunt dus vermoedelijk probeerde de man de hoek af te snijden door over de parking van Terrasdecor te rijden. Hij raakte daarbij eerst een muurtje en reed daarna verder in een doodlopende uitloper van de parking waar een reclamebord stond. De man probeerde zich daar terug uit te manoeuvreren maar toen ging het helemaal mis, de wagen belandde met zijn neus in de gracht.

“Ik heb hem zien uitstappen”, vertelt zaakvoerder van Terrasdecor Pascal Verbeke. “Ik heb er nog proberen mee praten maar hij was duidelijk dronken en sprak slecht Engels. Zijn baas passeerde ook net en was kwaad, ik denk dat die hem weggestuurd had omdat hij dronken was.”

“De man kroop terug in zijn auto en ik besloot dat ik hem best met rust liet. Later zag ik hem bellen en enkele vrienden zijn hem komen ophalen, ik zag hen nog selfies nemen op de parking.”

De politie kwam ter plaatse en liet het voertuig takelen. Opmerkelijk: voor hij vertrok, verwijderde de bestuurder de nummerplaten van zijn wagen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten