Basispakket energie ook voor bewoners appartementen

 ©  Jimmy Kets

Ook bewoners van appartementsgebouwen en andere collectieve woonvormen met maar één gasaansluiting zullen het basispakket energie aan verlaagd tarief ontvangen. Dat bevestigt het kabinet van Energieminister Tinne Van der Straeten (Groen).

wverBron: BELGA

Twee weken geleden besliste de federale regering dat er in november en december een basispakket energie komt. Het gaat telkens om een korting van ongeveer 200 euro: een tegemoetkoming van 135 euro per maand voor gas en 61 euro per maand voor elektriciteit, die zal worden verrekend op de voorschotfacturen.

Het kabinet-Van der Straeten verduidelijkt nu dat ook bewoners van een collectieve woonvorm - zoals appartementsgebouwen - met maar één gasaansluiting recht hebben op een premie. Die ligt in lijn met de oplossing die voor deze gezinnen mogelijk werd gemaakt bij de verwarmingspremie van 100 euro die eerder werd toegekend.

“Elk gezin dat in een appartementsgebouw of in een collectieve woonvorm met één gasaansluiting woont en dat een professioneel contract heeft, kan zo ook van de korting genieten”, klinkt het. “Wie het niet automatisch ontvangt, kan steeds een aanvraag doen. Ook bij eerdere toekenning van de 100 euro verwarmingstoelage werd dit mogelijk gemaakt. De duur om dit aan te vragen loopt nog tot 14 oktober 2022”, luidt het.

Aangeboden door onze partners