Voetbal Challenger Pro League SK Beveren - Lierse SK

T1 Wim De Decker over Mbokani: “Een meerwaarde voor Beveren, 1B en het Belgische voetbal”

Dieumerci Mbokani met zijn coach Wim De Decker. ©  BELGA

Beveren-Waas -

Dieumerci Mbokani werd gisteren officieel voorgesteld bij SK Beveren. Trainer Wim De Decker had de voorbije weken verschillende gesprekken met de Congolese aanvaller en is blij hem in zijn team te mogen verwelkomen. Uitkijken of Mbokani tijdig speelgerechtigd raakt voor de topper tegen Lierse SK.

Wim Houttequiet

Trainer Wim De Decker was uiteraard in de wolken met de komst van Dieumerci Mbokani.

“Als je zijn palmares, zijn clubs en zijn status bekijkt, dan zijn we allemaal heel benieuwd”, vertelt De Decker enthousiast. “Het is momenteel nog inschatten hoe goed hij voor de dag gaat komen, ook mentaal. Maar het kan voor Beveren een heel goede transfer zijn. Ik had het eerst niet mogelijk geacht. Na ons eerste gesprek stond de deur al op een kier. Nadien hebben we nog verschillende gesprekken gehad. En een paar weken later zitten we hier.”

Mbokaniis fysiek nog niet helemaal in orde, maar deze week trainde hij zonder problemen mee in het Waasland. Volgens De Decker laat hij zowel op als naast het veld een goede indruk na.

“Het zou naïef zijn om te denken dat hij al 100 procent is. Maar ook een Mbokani die geen 100 procent is, is een meerwaarde. Dat merk je ook op training. Alles lijkt zo makkelijk te gaan. Ik heb met veel straffe spelers gevoetbald, maar op dat vlak staat hij op gelijke hoogte met De Bruyne en Yaya Touré. Ik heb hem op Antwerp ook op mindere intensiteit weten trainen, maar in het weekend ontploft hij. Ik werk met twee duidelijke lijnen. Het is afhankelijk van zijn statistieken in welke mate hij buiten de lijntjes kan kleuren. Je moet van hem ook niet verwachten dat hij 12 kilometer in een wedstrijd gaat lopen. Hij is alleszins een meerwaarde voor Beveren, 1B en het Belgische voetbal.”

Bij het schrijven van dit artikel was Mbokani nog niet speelgerechtigd. Maar als zijn papieren in orde raken, dan zou hij dit weekend tegen Lierse SK wel eens meteen aan de aftrap kunnen verschijnen.

“Mbokani bij zijn eerste match op de Freethiel meteen laten starten, zou natuurlijk mooi zijn”, blikt de Beverse trainer vooruit op de topper tegen Lierse SK. “Het zou meteen ook een goede test zijn om te kijken waar hij staat. Want op training zie je toch vlagen van zijn klasse. Het kost hem bijna geen moeite.”

In Beveren hoopt iedereen dat de papieren tijdig in orde raken. En niet in het minst trainer De Decker zelf. De Beverse oefenmeester zag deze week topschutter Daniel Maderner uitvallen met een zware knieblessure.

“Het is vooral jammer voor Daniel zelf”, vertelt De Decker, die ook geen beroep kan doen op Edmundsson. “Ik weet zelf wat het is om zo’n blessure mee te maken. Daniel is normaal iemand die ongelofelijk werkt aan zijn blessurepreventie. Of het aan het kunstgrasveld van Wezet lag? Daar wordt dan naar gekeken.”

Bij winst kan Beveren op gelijke hoogte komen van leider Lierse.

“Alles staat nog heel dicht bij elkaar. Het is ook een bizar seizoen. De belofteploegen komen beter voor de dag dan gedacht. Geen enkele ploeg steekt erbovenuit. Iedereen is de juiste puzzel nog aan het leggen. Maar het is een mooie affiche. Ik verwacht ook veel volk. Wie wint, zet toch een stap vooruit.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten