Voetbal Challenger Pro League Lommel SK - RWD Molenbeek

Vincent Euvrard staat voor belangrijke oktobermaand met RWDM: “Willen ons meten met de beste ploegen uit de reeks”

Vincent Euvrard: “Er heerst een gezonde dosis curiositeit.” ©  Kms

Wie trainer Vincent Euvrard erop wijst dat RWDM na zes speeldagen slechts zevende staat, zal als antwoord krijgen dat de club vorig seizoen na zes speeldagen ook zevende stond ... op acht clubs. Nu de late nieuwkomers beter ingewerkt zijn, kan de demarrage in oktober beginnen.

Aan de bekerwedstrijd tegen Oudenaarde, die RWDM vorige week met 3-0 won, hoefde Vincent Euvrard niet veel woorden meer vuil te maken. “In de beker hebben we gedaan wat we moesten doen. Het maakt ook dat we aan die 4 op 6 in de competitie een bekerkwalificatie kunnen breien, dat is altijd leuk.”

“Maar ik onthou vooral dat we offensief veel kansen hebben geproduceerd. Als je daarbij bedenkt dat we tegen Jong Genk veel minder hebben weggegeven dan tegen Deinze, dan kun je wel concluderen dat we op een positieve manier aan het evolueren zijn.”

“Nu komt er weliswaar een heel belangrijke oktobermaand aan, met confrontaties tegen onder andere Lommel, Beerschot, Beveren en Lierse. Dat wordt interessant, we hebben enorm veel zin om ons te meten met de ploegen die in principe de beste uit de reeks zouden moeten zijn. Er heerst een gezonde dosis curiositeit.”

RWDM trapt zijn oktobermaand af in het Soevereinstadion. Zowel RWDM als Lommel SK startten het seizoen met 9 op 18, maar in het verleden had RWDM het niet altijd makkelijk in de onderlinge confrontaties: vorig seizoen pakte het weliswaar 7 op 12 tegen de Limburgers, maar in het seizoen 2020/21 gingen ze viermaal onderuit tegen de mannen van toenmalig trainer Liam Manning.

“Als je het aantal expected goals bekijkt, dan staan RWDM en Lommel allebei bovenin de lijst”, trekt Euvrard, die zelf ooit nog in het Soevereinstadion voetbalde, een parallel tussen beide teams. “Lommel is een team dat makkelijk kansen creëert, dat hebben ze tegen SL16 FC nog maar eens bewezen. Oké, ze zijn weinig efficiënt geweest in die wedstrijd, maar sinds de City Football Group er de plak zwaait, is het altijd een potentieel gevaar.”

“De filosofie van Lommel kennen we stilaan: welke coach er ook aan het roer staat, altijd spelen ze met vleugelspelers die enorm sterk zijn in een-op-eensituaties, een middenveld met twee aanvallende middenvelders... Dat biedt je uiteraard de mogelijkheid om al na te denken over hoe we hun zwakke plekken het best kunnen uitbuiten.” 

Oyama en Smeets keren terug

Claes, Gécé, Hazard en Oulare zijn geblesseerd. Oyama en Smeets keren terug uit respectievelijk blessure en ziekte. (mdv)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten