Brand in schoolgebouw in Sint-Pieters-Woluwe is geblust

Themabeeld ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

De brand die zaterdagvoormiddag heeft gewoed in een school in de Brusselse gemeente Sint-Pieters-Woluwe, is volledig geblust. Dat meldt de Brusselse brandweer. Bij de brand en de bluswerken vielen geen gewonden, maar de schade is aanzienlijk. Het gaat om de kleuter- en basisschool Notre Dame des Grâces, aan de Vogelzanglaan, waar 641 kinderen schoollopen.

jvhBron: BELGA

“Het vuur kende een accidentele oorzaak en heeft de hele nacht gesmeuld, tot het zich vanochtend heeft ontwikkeld tot een volwaardige brand”, zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. “Wij werden omstreeks 9.30 uur verwittigd door een voorbijganger, en zijn ter plaatse gegaan met drie bluswagens en drie ladderwagens. De brand is intussen volledig geblust en het gebouw wordt momenteel geventileerd.”

Burgemeester Benoît Cerexhe van Sint-Pieters-Woluwe is zaterdagvoormiddag ter plaatse gegaan om zich van de situatie te vergewissen. “De school is verdeeld in twee vleugels, waarvan er één grenst aan de Onze-Lieve-Vrouw-van-Vogelzangkerk”, zei Arnaud Despiegelaere, woordvoerder van de burgemeester. “Het is in die vleugel dat de brand heeft gewoed, in de polyvalente zaal. Die zaal is zwaar beschadigd door de brand, en er is ook roet- en rookschade in de eetzaal en in de klassen op de bovengelegen verdieping. Er was niemand in de school aanwezig en er zijn dan ook gelukkig geen gewonden gevallen.”

In de school stond zaterdag en zondag een fancy-fair gepland met optredens en animatie, die door de brand afgelast zijn. “Er werd om 11.35 uur een e-mail gestuurd naar alle gezinnen om hen te informeren”, aldus burgemeester Cerexhe.

De school moet de schade nu oplijsten. “Ze zal waarschijnlijk voor enkele dagen de deuren moeten sluiten voor opruimings- en herstellingswerken. De administratie zoekt, in nauwe samenwerking met de gemeente, oplossingen om de continuïteit van de lessen te verzekeren”, klonk het nog bij de burgemeester.

Aangeboden door onze partners