Steun voor bedrijven in “ontwrichte zones” wordt met twee jaar verlengd

Archiefbeeld ©  ID/ photo agency

De federale regering heeft een fiscale gunstmaatregel voor bedrijven in “ontwrichte zones” in onder meer Limburg en de Kempen met twee jaar verlengd. Dat melden federaal minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) en Vlaams minister van Economie Jo Brouns (CD&V).

jvhBron: BELGA

“Ontwrichte zones” zijn regio’s waar bijvoorbeeld een grote fabriek is dichtgegaan. De regering geeft bedrijven in die zones onder bepaalde voorwaarden een fiscaal voordeel waardoor ze goedkoper nieuwe arbeidsplaatsen kunnen creëren. Volgens Vlaams minister Brouns komt het neer op een loonkostverlaging met 4 tot 5 procent.

Voor Vlaanderen gaat het om de provincie Limburg, waar de sluiting van de fabriek van Ford eind 2014 een zware impact heeft gehad, en de regio’s rond Turnhout en Machelen-Zaventem. Voor Wallonië gaat het om Seraing, Sambreville, Charleroi en Frameries.

De regering verlengde de geldigheidsperiode voor alle zones met 24 maanden, zegt het kabinet-Van Peteghem. Voor Limburg en Turnhout betekent dit dat de regeling niet deze maand maar pas in oktober 2024 afloopt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten