Franco Dragone wordt begraven in La Louvière

 ©  BELGA

Het stoffelijk overschot van spektakelregisseur Franco Dragone, die vrijdag aan een hartaanval overleed in de Egyptische hoofdstad Caïro, zal “zo snel mogelijk” naar België worden gerepatrieerd. Dat zeggen zijn familie en zijn naasten in een mededeling. De begrafenis zal plaatsvinden in La Louvière, waar hij woonde, maar de datum is nog niet bekend.

mtmBron: BELGA

LEES OOK. De Belg die de wereld deed dromen met zijn shows, maar eigenlijk gewoon een sprookje voor zijn grijze stad wilde maken (+)

Zijn familie en zijn naasten zijn verheugd over de talrijke blijken van medeleven die ze van het Belgische en het internationale publiek ontvangen hebben. Dat getuigt volgens hen van “de reikwijdte van het artistieke werk van Franco Dragone, de kwaliteit van zijn persoonlijke en professionele invloed, die een zeer rijk artistiek erfgoed nalaat”. Hij is “heel zijn leven trouw gebleven aan de waarden die de kardinale punten van zijn werk waren: de artistieke excellentie, burgerlijke betrokkenheid en het vervullen van een voorbeeldfunctie”, zeiden ze nog. 

Zijn familie en zijn naasten kwamen ook terug op de juridische geschillen waarin Dragone al meer dan tien jaar verwikkeld was: hij werd verdacht van fiscale fraude en witwassen. Ze spraken over “onrechtvaardige vervolgingen”, die hem “diep geraakt” hadden. “Hij wachtte vol hoop op een gerechtelijke uitspraak die hem recht zou doen.”

De 69-jarige regisseur was in Egypte voor een theaterstuk. In de jaren 90 tekende hij voor meerdere producties van Cirque du Soleil, en later richtte hij zijn eigen gezelschap, Dragone, op.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten