Dief trekt zich niets aan van vol café en steelt geld, kluis en dure jassen van bazin: “Ik dacht dat het hier veiliger was”

Katia De Visscher van café ’t Lammeken ©  DVH

Mariakerke -

Ongewenst bezoek vrijdagavond in ’t Lammeken op de Brugsesteenweg. Terwijl het café vol zat, werd boven ingebroken in de privéwoning van de bazin. De dief nam geld, een kluis en enkele dure jassen mee.

Sander Luyten

Veel volk en ambiance vrijdagavond in het bekende café in Mariakerke, vlak bij de Bourgoyen. Maar omdat de muziek luid stond, hoorde zaakvoerster Katia De Visscher niet dat iemand had ingebroken in haar privévertrekken, boven het café. Pas toen ze eens naar het toilet moest, merkte Katia dat er iets niet pluis was.

“Ik kreeg de deur naar mijn woning niet open. Ik dacht dat ze klemde en ben uiteindelijk terug naar beneden gegaan om verder bestellingen op te nemen”, vertelt Katia. “Ik kreeg de deur later pas open toen ik serieus duwde. Ik vloog mijn eigen huis binnen toen het slot het begaf.”

Kluis en dure jassen

Wat Katia aantrof, was geen prettig gezicht. “De dief had de deur van binnen op slot gedaan en nadien heel mijn interieur overhoopgehaald. Hij is weggelopen met een kistje met geld, een kluis en wat dure jassen. Hij is binnengeraakt door achteraan de woning een ladder te zetten en met een koevoet het raam te forceren. Het is verschrikkelijk. Ik loop er nog ongemakkelijk van. Ik voel me niet meer veilig in mijn eigen huis.” (lees verder onder foto)

In de badkamer liggen nog scherven. ©  DVH

En zeggen dat Katia ’t Lammeken vier jaar geleden heeft overgenomen net om zich wat minder op haar ongemak te voelen. “Ik baatte vroeger in de Wondelgemstraat café Bentos uit. Daar kreeg ik nogal wat over de vloer. Ik ben toen eens overvallen in mijn eigen zaak. Ik vermoed dat het nu iemand was die hier eens iets is komen drinken, of tenminste iemand die eerst alles heeft bespioneerd.”

Vingerafdrukken

Katia belde vrijdagavond meteen de politie, maar hield ondertussen haar café verder open. “Ja, wat moest ik doen? Het was vrijdagavond en het zat hier vol. Zaterdag is de politie vingerafdrukken komen nemen. Hopelijk levert dat iets op. Ik heb een alarm maar dat staat niet aan als ik in de zaak ben. Ik ga nu eens bekijken of dat niet anders kan. Ik blijf in elk geval gewoon mijn café openhouden.”

Wie vrijdagavond iets verdachts heeft gezien, mag steeds contact opnemen met het café of met de politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent