Veldrijden Elite Berencross in Meulebeke

Michael Vanthourenhout opnieuw de beste in Berencross in Meulebeke: “Gewacht tot op het laatste moment”

Winnaar Michael Vanthourenhout met zoontje Arthur op het podium. © BELGA

Meulebeke -

Michael Vanthourenhout schreef zaterdag al voor de derde keer de Berencross in Meulebeke op zijn palmares. “Het leek voor het publiek misschien een vlotte zege, maar het was absoluut niet gemakkelijk om het verschil te maken”, vertelde de crosser van Pauwels Sauzen-Bingoal.

Michel Vanden Heede

Samen met zijn ploeggenoot Eli Iserbyt duwde Michael Vanthourenhout meteen het gaspedaal in tijdens de derde Exact Cross. Laurens Sweeck slaagde erin om terug te keren, maar een akelige val op de trappen nekte hem. Lars van der Haar kon wel nog zijn wagonnetje aanhaken. Het was de start van een tactisch steekspel. In de voorlaatste ronde maakte Vanthourenhout gebruik van een kleine aarzeling bij zijn metgezellen.

“Ook al voelde ik me eigenlijk wel de sterkste man in koers, toch was het moeilijk om weg te rijden. Laurens Sweeck bleek heel sterk te zijn. En toen Lars van der Haar aansloot, was het ook niet simpel. Na enkele pogingen besloot ik te wachten tot op het laatste moment. Eli en ik hebben het ploegspel goed gespeeld. Door samen de tegenstand af te matten, hebben we opnieuw de zege naar ons toe kunnen trekken. Deze triomf is een mooie opsteker in het vooruitzicht van het Wereldbekerhoofdstuk in de Verenigde Staten. Met twee zeges op drie wedstrijden - hij won ook de openingscross in Kruibeke - kan ik met vertrouwen afreizen.”

Eli Iserbyt zette zich na de uitval van Michael Vanthourenhout in het wiel van Europees kampioen Lars van der Haar, die het gat niet meer wist te dichten. In de slotronde reed hij nog weg van de Nederlander. Hij eindigde op vijftien tellen van Vanthourenhout. Van der Haar legde beslag op de derde plaats. Laurens Sweeck werd vierde voor de Nederlander Corné van Kessel.

Beloftenwereldkampioen Joran Wyseure tikte als zestiende aan. Yentl Bekaert was 24ste. Gerben Kuypers werd 27ste. Yorben Lauryssen, die na een avontuur op de weg definitief terugkeert naar het veld, haalde nog net de top-30.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten