Bruce Willis ontkent dat hij de rechten op zijn gezicht verkocht heeft

Een deepfake-beeld van Bruce Willis ©  Twitter

De manager van Bruce Willis ontkent dat de Amerikaanse acteur de rechten op het gebruik van zijn gezicht verkocht heeft. Vorige week berichtten verschillende media dat Willis die rechten had verkocht aan een bedrijf gespecialiseerd in deepfake-technologie. “We hebben geen overeenkomst met dat bedrijf”, ontkent een woordvoerder van de acteur dat nieuws nu.

jvhBron: BBC

Willis kondigde in maart het einde van zijn acteercarrière aan, nadat werd vastgesteld dat hij leed aan afasie, een taalstoornis waarbij mensen problemen krijgen met lezen en spreken. Bij deepfake-technologie worden met behulp van artificiële intelligentie realistische beelden gegenereerd, vaak van beroemdheden of politici. Dat biedt natuurlijk heel wat mogelijkheden voor acteurs die niet meer kunnen spreken.

Vorige week berichtten met name verschillende Britse tabloids dat Willis een deal had gesloten met het bedrijf Deepcake, dat gespecialiseerd is in die technologie. Dat blijkt dus niet te kloppen. Wat wel klopt, is dat het gezicht van Willis vorig jaar gebruikt werd in een advertentie voor een Russisch telecombedrijf gemaakt door Deepcake. Het is niet duidelijk of dat gebeurde met toestemming van de acteur.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten