Voetbal 3de afdeling VV A SK Roeselare-Daisel - Elene-Grotenberge 3-2

Robbe Bakelandt bezorgt Roeselare-Daisel zuurstof met winning goal in slotminuut: “In derby op Rumbeke doorgaan op ons elan”

Robbe Bakelandt (links) kan niet bij deze voorzet, maar kapitein Jenci Dejonghe kan wel op doel koppen. © Bart Vandenbroucke

Roeselare -

SK Roeselare-Daisel stevende tegen Elene-Grotenberge af op een 2-2-gelijkspel, tot Robbe Bakelandt de thuisploeg op de valreep nog de drie punten schonk. De fusieclub heeft weer wat zuurstof dankzij de eerste overwinning sinds de openingsspeeldag. “Het zat er al een tijdje aan te komen”, zei Bakelandt.

Fons Vandewynckele

De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor Roeselare-Daisel, want na amper vijf minuten opende bezoeker Hendrickx de score. Descheemaecker hing de bordjes snel weer in evenwicht, maar Mertens schoot de Oost-Vlamingen opnieuw op voorsprong. Kort na de rust zette Descheemaecker de scheve situatie een tweede keer recht. Roeselare-Daisel dwong overwicht af en kreeg ook enkele kansen, maar vertikte het om die te verzilveren. Toen iedereen vrede nam met een gelijkspel, schonk Robbe Bakelandt zijn ploeg toch nog de drie gouden punten. De middenvelder bekroonde op die manier zijn sterke wedstrijd. “Dit doet deugd, want het was al enkele wedstrijden een verhaal van net niet. Dit is ook een beloning voor ons harde werk van de laatste weken. De winning goal in de laatste minuut, beter kan niet. Na een slechte start met slechts 4 op 12 krijgen we nu opnieuw zuurstof.”

De late winning goal moet de ploeg vertrouwen geven in aanloop naar de beladen stadsderby van volgende zaterdag op Rumbeke. “We zetten opnieuw een stap voorwaarts en zullen deze week keihard werken voor het duel tegen de buren”, beloofde Robbe Bakelandt. “Die wedstrijd leeft enorm bij de supporters. We gaan er dan ook alles aan doen ons tot Ploeg van ’t Stad te kronen. Of we nu voorgoed vertrokken zijn? We rekenen ons nog niet rijk, maar deze zege is wel een ferme opsteker. Nu moeten we verdergaan op dit elan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten