Liz Truss geeft communicatiefout toe, maar blijft achter belastingverlaging staan

Liz Truss ©  via REUTERS

De Britse premier Liz Truss heeft toegegeven dat ze communicatiefouten heeft gemaakt toen ze vorige week massale belastingverlagingen aankondigde. Ze blijft wel achter het plan staan, zei ze in een interview met de Britse omroep BBC.

jvhBron: BELGA

Truss gaf toe dat ze de aankondiging beter had moeten voorbereiden. De begroting bracht onrust op de financiële markten. De waarde van het Britse pond zakte in en de centrale bank moest met een interventie de rust doen weerkeren. 

LEES OOK. De blunderweek van Liz Truss: “Nog nooit schoot een regering zichzelf zo snel in de voet, of zelfs in de kop” (+)

De meest controversiële maatregel uit de begroting, de afschaffing van de belastingschaal van 45 procent op verdiensten boven 150.000 pond, was volgens Truss niet doorgesproken met haar kabinet, maar een beslissing van minister van Financiën Kwasi Kwarteng. 

Truss zei nog dat ze begrijpt dat mensen ongerust zijn over wat er gebeurd is. Ze blijft wel achter het pakket maatregelen staan. “Maar ik aanvaard dat we de zaak beter hadden moeten voorbereiden. Ik heb eruit geleerd en zal ervoor zorgen dat we dat in de toekomst beter doen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten