Voetbal Pro Challenge League Excelsior Virton - Club NXT 3-3

Er wachten Nicky Hayen en Club NXT pittige weken na gelijkspel in Virton: “Zien waar onze limieten liggen”

Shion Homma scoorde vlak na de rust de 2-3. © Belga

Brugge -

Er breken drukke tijden aan voor Club NXT. De verste Belgische verplaatsing van het jaar leverde vrijdagavond één punt op: 3-3 in Virton.

Koen Verdruye

Drie keer scoren op verplaatsing en toch niet winnen, het overkwam Club NXT afgelopen vrijdag. “We hebben het moeilijk om een resultaat vast te houden”, gaf coach Nicky Hayen toe. “Het is jammer dat we de winst niet over de streep trekken, maar ik kan de groep niks verwijten. De jongens deden het echt prima en gingen er vol voor. Keerpunt was onze vierde goal, die volgens de beelden onterecht werd afgekeurd. Dat verandert de zaak wel natuurlijk, want even later ging de bal aan de overkant op de stip en kregen zij weer vleugels. Penalty? Jawel, daar valt weinig of niks op aan te merken. Dat was een jeugdzonde. Kagé kon vanuit die schuine hoek nog moeilijk trappen, maar hij heeft natuurlijk zoveel ervaring en leepheid in huis om dat maximaal uit te buiten. Dat heb je dus met iemand van 33 jaar tegen een gast van amper 17. We verloren al vijf van de zeven keer niet. Dat betekent dat we weerbaar zijn, maar we schieten niet zoveel op met telkens een draw.”

Tijd om lang te stil te staan bij het gelijkspel was er niet. Er breken immers drukke dagen aan met dinsdag in The Nest in Roeselare de volgende match in de Youth League tegen Atletico Madrid. Vervolgens komt Jong KRC Genk op zondagavond op bezoek en de woensdag nadien is er alweer de Europese return in Spanje.

“Mertens en Perez zijn niet inzetbaar. Het is uitkijken wie fit en scherp is om te spelen”, aldus Hayen. “De mindset is alvast goed. Zaterdag liepen de spelers uit, zondag was een vrije dag en dinsdag is er Atletico. Het programma is pittig, maar dat maakt het ook boeiend en uitdagend. En zo zien we ook waar de limieten liggen.”

Ibe Hautekiet weer out?

Jorne Spilleers deed het de afgelopen weken prima bij Club NXT en mocht zaterdag debuteren met de A-kern tegen KV Mechelen. Hij reisde vrijdag niet mee naar Virton. Ibe Hautekiet nam na enkele weken afwezigheid wegens een blessure opnieuw zijn plaats in achterin, maar hij moest nog voor de rust weer naar de kant. “Hij had opnieuw wat last. We vervingen hem uit voorzorg”, besloot Hayen. (kv)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten