Basketbal Beker van België LDP Donza - Filou Oostende 75-93

Oostende moeiteloos naar volgende bekerronde: “We maken progressie”

MVP van de wedstrijd was Haris Bratanovic met 14 punten aan 80%, 5 rebounds en 1 steal in amper 11 minuten. © Belga

Oostende -

Filou Oostende rondde zaterdagavond moeiteloos de bekerklip genaamd LDP Donza. In De Pinte haalden de geelhemden het met 75-93 van de tweedeklasser. “We speelden een degelijke match”, stelde assistent-coach Thierry Declercq vast.

Peter Rossel

De vijf punten bonus wegens het verschil van één reeks smolten heel snel voor LDP Donza, maar na 8-12 knutselde de tweedeklasser een sportieve 5-0 in mekaar: 13-12. Met een 0-6-run richting 15-22 nam Oostende de controle over de wedstrijd over. Van Caeneghem (7, ex-Bergen) en Geukens (5, ex-Aalst) scoorden het gros van de Donza-punten in het eerste kwart (18-23). “In de aanvangsfase basketten we een beetje zenuwachtig, maar van zodra we wat doorduwden, groeide het verschil”, zei Thierry Declercq.

Aan de rust leidde Oostende met 37-50 na een maximale 33-48-tussenstand. De Zeekapiteins overschreden de twintiger aan 49-70 en wonnen het duel met 75-93. “Af en toe verminderde onze voorsprong omdat het defensief nog niet helemaal in orde was. Indien we helemaal doorgeduwd hadden, wonnen we wellicht met een veertiger. Het was echter belangrijk dat we vlot roteerden met onze spelers”, besefte Declercq.

Heelhuids

De twaalf Oostendenaars scoorden zaterdag allemaal minstens drie punten. Er waren dubbele cijfers voor Bratanovic (14), Buysschaert (12) en van der Vuurst (10). Opmerkelijk: LDP Donza deelde drie assists meer uit dan Oostende (15-12), dat wel vier rebounds meer plukte (35-39). “Soms was het was zoeken en vinden, maar over het algemeen zijn we tevreden over het samenspel”, aldus Declercq. “Dit was trouwens pas onze derde wedstrijd met de voltallige kern. Je zag je opnieuw meer en betere mechanismen. We maken progressie. We zijn ook blij dat we heelhuids bleven, want woensdag volgt er met de komst van het Turkse Galatasaray een stevig duel in de Champions League.”

Oostende tekende 30 punten aan uit Oost-Vlaamse balverliezen. Minpunt was dat de geelhemden acht van de 25 vrijworpen onbenut lieten. MVP van de wedstrijd was Bratanovic met 14 punten aan 80%, 5 rebounds en 1 steal in amper 11 minuten.

Aangeboden door onze partners