Basketbal  EuroMillions League  Leuven Bears - Charleroi 83-81

Kevaughn Allen trekt Leuven over de streep in extra tijd: “Het voelt zo goed om meteen van waarde te zijn voor dit nieuwe team”

Kevaughn Allen was de Leuvense uitblinker tegen Charleroi.  ©  Luc Verbruggen

Leuven -

In een uitermate spannend vierde kwart kon Leuven de bezoekers uit Charleroi niet van zich afschudden, daar hadden de Bears een verlenging voor nodig. In die extra tijd kroonde Kevaughn Allen zich met enkele klasseflitsen tot matchwinnaar.

Tommy Vermeire

Leuven Bears ging rusten bij 45-40 nadat de thuisploeg vooral in het tweede kwart zijn duivels had ontbonden. John Fulkerson bleek de grote drijvende kracht: de allrounder uit Tennessee was in de eerste helft goed voor liefst 10 rebounds en 11 punten.

“In het eerste kwart moesten we nipt de duimen leggen voor een viriel Charleroi, maar we vochten terug en grepen hen bij de keel in het tweede kwart”, zegt de 26-jarige man wiens verloofde morgen in Leuven aankomt: ze zal hier zes weken aan zijn zijde verblijven.

“Dat mijn rebounds de ploeg vooruit stuwden, betekent dat ik mijn start in het land van chocolade en wafels alvast niet heb gemist,” dist de Amerikaanse nieuwkomer een aloud stereotiep beeld van België in de ogen van Amerikanen op.

Het spannende slotkwart bracht geen afscheiding, want geen van beide ploegen bleek bij machte de zege weg te kapen. In de extra time trok Leuven aan het langste eind. Kevaughn Allen - de enige overgebleven Afro-Amerikaan van het gouden trio van vorig seizoen Heath, Young, Allen - kroonde zich tot matchwinnaar.

Elan

Hij stelde tweemaal gelijk (71-71 en 81-81) en korfde uiteindelijk ook de 83-81 die het doek over de partij liet vallen. In het vierde kwart en de daaropvolgende extra tijd scoorde de sympathieke guard uit Arkansas maar liefst 16 punten.

“Het voelt zo goed om meteen van waarde te zijn voor onze nieuwe formatie en de zege te kunnen forceren. Het voelt een beetje als doorgaan op het elan van vorig jaar, maar dan zonder Josh en Solomon.”

Bezoekend coach Sam Rotsaert stak de loftrompet voor het nieuwe Casteels-collectief: “Proficiat aan Leuven. Op hun overwinning en strijdlust viel niks af te dingen.”

Coach Eddy Casteels bleek verbaasd. “Ik vraag me nog altijd af hoe we dit konden klaarspelen met onze vijf a zes spelers in de rotatie tegenover tien aan hun zijde. Chapeau voor Charleroi dat zich niet aflatend terug in de wedstrijd knokte, ook al stond het op de beslissende ogenblikken in de laatste kwarts soms vijf punten achter. De enige smet voor ons na vandaag: de vingerblessure van Pritzl. Ik vrees voor een breuk, en onze ziekenboeg zit al behoorlijk vol.”

Vrijdagavond al trekt Leuven Bears naar Antwerp Giants.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten