Geplaatste Yellow Tigers winnen ook laatste groepswedstrijd op het WK tegen Kameroen

 ©  BELGA

De Yellow Tigers hebben zondag in hun laatste groepswedstrijd op het WK volleybal voor vrouwen een 3-0 overwinning geboekt tegen Kameroen. De setstanden in het Nederlandse Arnhem waren 25-8, 25-19 en 25-14. De Belgische vrouwen waren vooraf al zeker van hun plaats in de tweede ronde.

Jeroen De PauwBron: BELGA

Marlies Janssens kwam bij de Tigers tot 14 punten, Britt Herbots scoorde er 13 en Nathalie Lemmens 12. Voor Kameroen kwam Adiana Estelle tot 13 punten.

 ©  BELGA

Duel tegen topland Brazilië

Italië (FIVB-2) is de ongeslagen groepswinnaar. Zondagavond legden de Italianen ook gastland Nederland (FIVB-10) op het kapblok. Het werd 3-1 (25-13, 22-25, 25-16, 25-21). Eerder op de dag won België met 3-0 (25-8, 25-19, 25-14) van Kameroen (FIVB-31).

De Belgen moesten alleen in Italië hun meerdere erkennen en doen met vier zeges beter dan Nederland (3 overwinningen) en Puerto Rico (2). Kenia (1) en Kameroen (0) zijn uitgschakeld.

De resultaten uit de eerste groepsfase worden naar de tweede ronde meegenomen. Dat geldt ook voor de resultaten tegen de landen die zijn uitgeschakeld, hoewel de internationale volleybalbond FIVB aanvankelijk een stand verspreidde met alleen de onderlinge resultaten. Veel verandert er niet. Italië begint als koploper met vijf overwinningen. China, Japan en Brazilië hebben net als België vier keer gewonnen. Dan volgt Nederland met drie overwinningen. Argentinië en Puerto Rico zijn met twee overwinningen al vrijwel kansloos voor een vervolg. De beste vier landen in de groep plaatsen zich voor de kwartfinales.

Dinsdag nemen de Tigers het in hun eerste wedstrijd van de tweede ronde in Rotterdam tegen Japan op. Woensdag is Argentinië er de tegenstander. Daarna hebben de Tigers twee dagen rust. Zaterdag volgt een clash met Brazilië.

De Yellow Tigers vieren hun kwalificatie voor de volgende ronde. ©  BELGA

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten