Voetbal Tweede afdeling VV A KSC Lokeren-Temse - Erpe Mere United 3-0

Lokeren moet tot de slotfase wachten om het verschil duidelijk te maken

Simon Vermeiren (midden) springt hoger dan Wilson Kaberi en Michiel Van Dorpe. ©  Geert De Rycke

Lokeren -

Na de midweekwinst tegen Oudenaarde zette Sporting Lokeren-Temse nu ook Erpe Mere United opzij. De thuisploeg domineerden 90 minuten maar kon pas in de slotminuten echt afstand nemen.

Ivan Elegeert

Na twee thuiswedstrijden zonder publiek mochten de Lokerse fans weer hun stadion binnen. Ze kregen een sterk openingskwartier van de thuisploeg te zien en dat leverde snel een doelpunt op toen Van Moerzeke een hoekschop van Maes inkopte. Bij de volgende actie werd Elewaut door Vinck onderuit gehaald. Strafschop dus maar Vermeiren trapte de elfmeter een meter naast. Ook Elewaut kon een voorzet van Maes niet tussen het kader krijgen. De snelle start kreeg geen vervolg en de bezoekers konden rond het halfuur ook even dreigen toen Beerens een vrijschop net niet kon verlengen. In de slotfase van de eerste helft belandde een kopbal van Vermeiren op de bovenkant van de lat. Doelman Merckx, tot dan toe werkloos, was op slag van rust wel bij de zaak door een bal van Oliveira, na knap voorbereidend werk van Laurent, in hoekschop te duwen.

Ook in het begin van de tweede helft domineerde Lokeren met kop en schouders. Maar meer dan enkele afstandsschoten, die doelman Godun nooit in de problemen brachten, leverde dat niet op. Uiteindelijk was het zelfs Delmoitie die ei zo na zijn eigen doelman te grazen nam. Een vijftal hoekschoppen van Maes werden ofwel naast of over gekopt en Vermeiren zag ook nog een afstandschot op de vuisten van Godijn belanden. Zo bleven de bezoekers, die nooit meer in de buurt van Merckx kwamen, tot een kwartier van het einde in hun kansen geloven. Pas toen de ingevallen Casagolda, die bij zijn eerste baltoets over trapte, met een schitterende retro de bevrijdende tweede treffer scoorde gooiden de bezoekers finaal de handdoek. In de slotminuut trapte El Banouhi de 3-0 eindstand op het bord.

“Dit hadden we echt wel nodig,” bekende ook Lokeren-trainer Hans Cornelis. “Natuurlijk had ik liever met 6 of 7-0 gewonnen. Want kansen waren er genoeg. Maar misschien hadden sommigen dan al beginnen zweven. Laat ons dus vooral maar blij zijn met deze winst. Want na de 1-0 lieten we al te snel de indruk dat het zaakje al beklonken was. Ik was dan ook niet tevreden over de eerste helft. En dat heb ik de spelers ook duidelijk gemaakt tijdens de rust. Gelukkig hebben ze zich in de tweede helft herpakt, kwam er wel meer snelheid in de ploeg en was de drang naar voor veel meer aanwezig.”

Bezoekend trainer Jacobs legde zich sportief neer bij het verlies. “De 1-0 kwam er te snel. Toch hebben de jongens hun kop niet laten hangen. En met een beetje meeval hadden we aan de rust zelfs op 1-1 kunnen staan. Maar na de rust voelde je de druk toenemen en kwamen we er steeds moeilijker uit. Zolang het echter 1-0 is blijft alles mogelijk. En aan die hoop hebben we ons lang vastgeklampt.”

Aangeboden door onze partners