Voetbal 2de provinciale A FC Meetjesland - SK Lovendegem 4-2

Stef Smet was bij FC Meetjesland tegen SK Lovendegem goed voor een doelpunt en een assist: “Opluchting na eerste competitiezege is groot”

Thomas Platteau (rechts) wordt opgejaagd door bezoeker Eran Dupont. ©  photo Marc Van Hecke

EEKLO -

FC Meetjesland behaalde op de vijfde speeldag de eerste competitiezege.

Johan Polet

De Eeklonaars wonnen aan de Zandvleuge met 4-2 van SK Lovendegem dat op de tweede plaats stond. De 25-jarige nieuwkomer Stef Smet was goed voor een doelpunt en een assist. “We klommen kort voor de rust via een treffer van Muhamet Rushiti verdiend op gelijke hoogte,” reageert een gelukkige Smet (FC Meetjesland) die aan zijn tweede competitietreffer toe was. “We scoorden kort na de herneming een tweede doelpunt waarna we de wedstrijd niet meer uit handen gaven. Davit Hovsepyan en Willy Perez zetten ons overwicht in een derde en vierde treffer om. Onze doelman Mathieu Boelens behoedde ons in de slotfase voor een derde tegentreffer. Wij werden aan de overzijde zeker één loepzuivere strafschop onthouden. De ontlading na deze eerste zege is groot.”

Waarom waren jullie met 2 punten op 12 matig aan het seizoen begonnen?

“Het was in de eerste weken met de nieuwe coach Céderic De Vuser en enkele nieuwe spelers wat zoeken naar het juiste concept. We speelden gelijk tegen SK Bellem en FC Assenede en verloren van de topploegen Zeveren Sportief en FC Destelbergen. Ik hoop dat we nu vertrokken zijn voor een goede reeks resultaten. We krijgen volgende zaterdag het bezoek van FC Lembeke dat ook voor de bijl moet. We hebben teveel kwaliteit om onderin de rangschikking te hangen. We zijn vooral op ons groot veld zeer sterk. We kunnen heel wat tegenstanders fysiek pijn doen.”

Waarom ruilde je Eendracht Belzele voor FC Meetjesland?

“Ik kwam bij de ploeg uit Groot-Evergem weinig in actie. Het eerste seizoen viel door corona in het water. Vorig seizoen werd ik geremd door heel wat blessures. Eendracht Belzele degradeerde naar derde provinciale maar ik wou in tweede blijven voetballen. Ik ben aan mijn laatste jaar industrieel ingenieur chemie in Gent bezig. De combinatie met voetbal in Eeklo lukt uitstekend. Ik heb me mijn overgang nog geen seconde beklaagd,” besluit Smet.

SK Lovendegem stelt teleur

Bij SK Lovendegem was het balen na de eerste competitienederlaag. “We klommen via een treffer van Dario Van Daele vroeg op voorsprong waarna we iets te weinig het gaspedaal hebben ingeduwd”, meent coach Jo De Meyer (SK Lovendegem). “Wij dachten dat we op onze kleine bonus konden teren maar in deze sterke reeks is dit uit den boze. We gaven te gemakkelijk een eerste en tweede tegendoelpunt weg waarna we onvoldoende een vuist hebben kunnen maken. Ik zag in de tweede helft niet meer het goede SK Lovendegem van de voorbije weken.”

“We wonnen van ambitieuze teams als LS Merendree, FC Latem en SK Maldegem. We pakten slechts één punt op zes tegen meer bescheiden ploegen als VSV Gent en FC Meetjesland. Het is iedere week hard werken. We krijgen aanstaande zondag het bezoek van mijn ex-ploeg SK Bellem waar ik zes mooie jaren heb beleefd. Het wordt opnieuw een duel op het scherp van de snee. We mikken op een derde thuiszege in deze campagne maar zullen een hoger niveau dan in de tweede helft tegen FC Meetjesland moeten halen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten