Voetbal  Challenger Pro League Jong Racing Genk - FCV Dender 0-2

Dender schudt rode lantaarn van zich af dankzij winst tegen Jong Racing Genk

Doelpuntenmaker Michael Lallemand (links) in duel met Sébastien Dewaest (rechts). ©  Dick Demey

Genk -

Na de 0-2-zege op Deinze deed Dender dat over in de Luminus Arena waar de Genkse jonkies achter bleven met de rode lantaarn. Dender maakte het verschil in het slotkwartier met goals van Lallemand en Rajsel.

Wim Redant

De Genkse coach Hans Somers had een verrassing in petto met de inbreng van ervaren rot Sébastien Dewaest centraal in de Genkse defensie. Ook de Denderleeuwse coach Regi Van Acker pakte uit met een nieuwe naam, maar Valeriy Dubko startte op de bank. “Pas daags voor de match raakte de aansluiting in orde. De Oekraïener beleefde een droomweek, want hij betrok zijn nieuwe flat, zag zijn vriendin overkomen naar België en mocht zijn debuut vieren”, vertelde Van Acker.

Dender had het net als in de voorgaande wedstrijden moeilijk in de beginfase. “We gaven te veel ruimte weg en dan vraag je om problemen tegen een technisch uitmuntende ploeg als Jong Genk.” Doelman Xavier Gies redde na een ziekenhuisbal van Smet de meubelen in een één op één met Beniangba en Borry maakte zich ei zo na schuldig aan een owngoal. De Denderleeuwse supportersbus arriveerde pas na 25 minuten en dat bleek het sein voor de bezoekers om het heft in handen te nemen. Rajsel dribbelde de thuisdefensie op een hoopje, maar besloot te centraal. De voorzetten van Hens en Myny misten te vaak precisie. Op slag van rust pakte Cukur uit met een pegel.

Na rust werd het een tactisch steekspel tot de Turkse international Cukur op vrijschop uitpakte met een geweldige loeier die op de paal strandde waarna Lallemand in de rebound Dewaest aftroefde en de netten liet trillen. Van Acker koos eieren voor zijn geld met een drievoudige wissel. Naast de traditionele joker M’Barki werden met Ragolle en Dubko twee nieuwe verdedigers in de strijd gegooid. De bij de rust voor Myny ingebrachte Marzo gooide de bal voor doel waar Rajsel raak kopte. Voor Rajsel betekende het de derde wedstrijd op rij dat hij scoorde. “Ik pin me niet vast op een cijfer, maar vijftien goals zou best leuk zijn. Het belangrijkste is evenwel dat we opnieuw punten verzamelden.”

Offensieve kwaliteiten benutten

Coach Regi Van Acker hield ondanks de precaire situatie in het klassement opnieuw vast aan een offensief 3-4-3-concept. “We beschikken over vele offensieve kwaliteiten en die moet je dan ook benutten. Zag je die pegel van Cukur? Eigenlijk verdiende die wel een goal.” Dender zette zijn fysieke paraatheid in de slotfase eens te meer in de verf. “Conditioneel staan we sterk, maar na enkele extra transfers is de kern nu beter gestoffeerd zodat we kunnen wisselen zonder te verzwakken. Bij de seizoenstart was dat nog niet het geval”, stelde Van Acker die als volgende stap de geschonden thuisreputatie wil oppoetsen. “Ik ben fier op de geboekte zes op zes, maar we moeten ons wel hoeden voor euforie. Ook op eigen terrein moeten we punten oogsten. Met Beveren krijgen we vrijdag de titelfavoriet op bezoek. Wie Dieumerci Mbokani kan aantrekken, steekt de nek uit in de titelstrijd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten