Voetbal 2de Afdeling VV A KRC Gent - Olsa Brakel 3-0

Samuel Davies geniet van Gentse hoogconjunctuur: “Opnieuw sterk in de omschakeling”

Lars Cooman (18) feliciteert Kevin Hebbelinck (11) met zijn doelpunt.  ©  NDM

GENT -

Na de spectaculaire 4-5 zege op bezoek bij Dikkelvenne, hield KRC Gent zaterdagavond ook tegen Olsa Brakel de drie punten thuis. Linksachter Samuel Davies was niet enkel te spreken over het eindresultaat maar kon ook het tweede clean sheet van het seizoen bijzonder smaken: “Zeker na die vier tegentreffers op woensdag. Vooral voor de verdedigers is dat toch een opluchting: we kunnen ook echt wel de nul houden.”

Stefan Smet

“3-0 is zeker niet de perfecte weerspiegeling van de match want diep in de slotfase konden we pas onze tweede en derde goal scoren”, klinkt Samuel Davies heel nuchter. “We toonden ons opnieuw sterk in de omschakeling. Als we op voorsprong komen, kunnen we nu ook al eens in de tegenaanval een tegenstander pijn doen. We hebben hier zeker de wapens voor want we beschikken voorin over heel wat snelheid. Ik verwacht dan ook dat we de komende weken steeds vaker teams zullen treffen die een heel laag blokken zullen opwerpen.”

Na de 4-5 overwinning op woensdag, volgde dus andermaal een positief resultaat. Anderzijds hadden de Ratjes ook nog iets recht te zetten: “In Dikkelvenne was het doelpuntenkermis. Een fantastische match voor onze fans om te volgen. Ik heb die match vooral als heel nerveus aangevoeld. Vorig jaar zouden we zo’n duel wel nooit gewonnen hebben. Anderzijds slikten we toch vier tegendoelpunten en dat is toch net teveel van het goede. Vooral ook omdat we door onze coach gewaarschuwd waren voor Van Vaerenbergh. We waren net niet scherp genoeg en zo maak je je het zelf onnodig moeilijk.”

“Eigenlijk wil ik gewoon elke match winnen. Dat voel ik ook bij de andere jongens”, aldus Davies die niet meteen gaat zweven na de puike twaalf op vijftien. “Dit is gewoon onze mentaliteit. 12 op 15 is mooi, maar we moeten gewoon op dit elan verder gaan. We mogen genieten van een zege maar elke match moet je voluit gaan. We mikken op de top-zes maar we mogen zeker geloven in onszelf. Er zit misschien wel wat meer in. Zonder dat we enorme ambities uitspreken.”

Met zestien goals uit vijf duels, blijkt ook de Gentse doelpuntenproductie zonder meer op punt te staan: “Uiteraard is Triest belangrijk voor ons maar de spitsen gunnen elkaar ook echt een doelpuntje. Het teambelang staat duidelijk bij iedereen voorop. Addo en Hebbelinck scoren inderdaad ook heel vlot. Dan merk je toch dat ons team sterk is gegroeid. ”

“Oostkamp is een onbekende tegenstander”

“Joran scoorde drie keer in Dikkelvenne maar zaterdag was Addo dan weer twee keer aan het feest. Eigen succes is leuk maar de teamprestatie primeert”, aldus het voormalig jeugdproduct van AA Gent dat nog een andere opsteker onthoudt van het voorbije weekend. “Een clean sheet is ook wel belangrijk, zeker na die vier tegentreffers op woensdag. Vooral voor de verdedigers is dat toch een opluchting: we kunnen ook echt wel de nul houden.”

Even rusten en nagenieten maar bij de Ratjes ligt de focus nu al op volgend weekend: “Dan treffen we met Oostkamp een eerder onbekende tegenstander. Zij hebben nu tien op vijftien geboekt, dus we zullen ook weer op de afspraak moeten zijn. Anders dreig je punten te laten liggen. Dat hebben we vorig seizoen al te vaak meegemaakt. Gelukkig hebben we nu een volle week om ons voor te bereiden.”

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent