Futsal  1ste nationale  RSC Anderlecht - Malle 11-1

Steven Dillien: “En nu met Rode Duivels woensdag tegen Oostenrijk in Roosdaal ”

Steven Dillien: “De club trok nog drie wereldtoppers aan.”  ©  Geert Tresignie

In de nieuwe Roosdaalse zaal Belleheide legde Anderlecht Futsal met vlag en wimpel Malle over de knie, dat bij een 11-0-stand toch nog de eer kon redden. Rode Duivel Steven Dillien tankte tegen zijn ex-club vertrouwen als aanloop naar twee interlands.

Met goals van aanvoerder Grello, Diogo en doelman Roncaglio lag het duel na een kwartier in de beslissende plooi. Steven Dillien zag de landskampioen Malle na rust naar de slachtbank leiden.

“De club trok nog drie wereldtoppers aan, wat een gevoelige kwaliteitsinjectie betekent. In België werd het kwaliteitsverschil met de middenmoot en de staart nog een stuk groter. Malle was gewoon enkele maatjes te klein om ons te bedreigen.”

“Met aanvoerder Dimitri Nesen en Dani Wilms stonden er nog twee ex-ploegmaats in het andere kamp. Voorts kende ik wel nog wat bekende gezichten in het bestuur, zodat het voor mij toch nog een wedstrijd met wat extra pigment werd.”

“Het was even wachten op onze eerste treffer, maar we bleven geduldig opbouwen en eens op voorsprong was het hek van de dam. Vooral na rust raasden we over de tegenstand heen. Voor onze doelmannen Roncaglio en Cristiano was het wel jammer dat we in de slotfase nog een tegentreffer slikten en zo een clean sheet misliepen. Met ook nog Bram Meyers en Regi Bex achter de hand baden we op het vlak van doelmannen alvast in weelde.“

Inmiddels kan Anderlecht Futsal na het puntenverlies op Antwerpen het voorbije seizoen al niet meer herhalen. “Anderlecht serveerde in die hoogstaande topper wel kwaliteit, maar botste op een sterke tegenstrever. Beide ploegen gingen volop voor winst. Het ontbreekt ons nog aan wat automatismen. Het is een goede zaak dat de tegenstand in België groeit, maar op het einde van de rit willen we wel bovenaan prijken.”

Samen met Grello werd Dillien opgeroepen voor de nationale ploeg die WK-kwalificatiewedstrijden speelt, waarna eind oktober de Main Round volgt in de Champions League. “We genieten het thuisvoordeel op de Bellekouter. De derde plaats is een must, al wordt dat geen sinecure met naast twee wereldtoppers ook de Franse kampioen Parijs in onze poule.”

“Woensdag nemen we het met België op tegen Oostenrijk in Roosdaal. Het wordt leuk om het Belgische volkslied in de vertrouwde zaal te aanhoren. Zaterdag spelen we in Georgië tegen een topland, dat zowel op het EK als WK aan de slag was. De match tegen Oostenrijk wordt cruciaal, want de top twee stoot door naar de volgende ronde.” (rwd)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten