19-jarige man sterft na crash tegen geparkeerde oplegger

 ©  Google Street View

Gelrode -

Een 19-jarige jongeman uit Merchtem is om het leven gekomen nadat hij op zondagochtend om 5.30 uur met zijn wagen tegen een geparkeerde oplegger is gereden op de Leuvensesteenweg in Gelrode. Dat wordt bevestigd door het Leuvense parket.

Maarten De Cock

Een verkeersdeskundige kwam ter plaatse, en er werd vastgesteld dat er geen andere voertuigen betrokken zijn bij het dodelijke ongeval. De bestuurder volgde om een onduidelijke reden de bocht naar links niet, waardoor hij rechtdoor op een geparkeerde oplegger botste. Of het wegdek een rol heeft gespeeld, is niet duidelijk. Volgens het stadsbestuur van Aarschot ligt de Leuvensesteenweg er in deelgemeente Gelrode wel niet ideaal bij.

“Het staat hoog op onze prioriteitenlijst, dus het is wel de bedoeling om het wegdek nog deze legislatuur aan te pakken”, zegt schepen van Mobiliteit Stef Van Calster (N-VA). “We hebben dat echter niet volledig zelf in handen, dus het is moeilijk om daar een vaste termijn op te plakken. Uiteraard betreuren we dit ongeval, maar het is niet zo dat er op dat punt jaarlijks zware ongelukken plaatsvinden”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten