Lachen met de Queen, Marco Borsato en burgemeester Lagrange op Firtelstoet

De meisjes van Chiro Kanjo Zulte haalden hun beste dansmoves naar boven, vermomd als bekende figuren. © dkr

Zulte -

De gemeente Zulte maakt een bokkesprong van vreugde, want de Firtelstoet reed zondag uit. Burgemeester Simon Lagrange, de Queen, pastoor Arsène Buysse en vele andere bekendheden werden gehuldigd én op de korrel genomen tijdens deze ludieke stoet. “Ze moeten er erfgoed van maken”, klonk het in het publiek.

Ruben De Keyzer

De stoet ging van start met de publicitaire stoet, waarbij de Zultse straten rijkelijk bestrooid werden met snoepgoed. Na de doortocht van de Firtelbok, de fanfare en spectaculaire straatacrobatie, was het aan de Firtelkarren. Diverse verenigingen en jeugdbewegingen brachten ludieke shows over de actualiteit, van het lokale tot wereldnieuws. Met iedereen werd de draak gestoken, van Ali B en Marco Borsato, tot de Queen, Poetin en Zelensky, Marc Van Ranst en natuurlijk ook het Zultse bestuur zelf. De lachsalvo’s werden enkel nog geëvenaard door het kermisgejoel, wat verderop.

Geboren en getogen Zultenaar André De Leersnyder (72) kijkt met grote ogen naar de stoet, en toont zich als een ambassadeur voor zijn gemeente. “Ik kom elke keer kijken”, zegt hij. “Dat zou heel Vlaanderen moeten doen. Zulte moet er erfgoed van maken. Op de wereldkaart zetten, tot ze het in de Verenigde Staten kennen.”

 ©  dkr

 ©  dkr

 ©  dkr

 ©  dkr

 ©  dkr

 ©  dkr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten