Voetbal  2de afdeling VV B 

SK Londerzeel en Diegem Sport lijden pijnlijke thuisnederlaag

Stijn Ghys, trainer bij SK Londerzeel: “Geen loon naar werken.”  ©  Koen Merens

SK Londerzeel slaagde er thuis niet in te winnen van een defensief Hades en verloor met 0-1. De U23 van Beerschot versloegen verrassend Diegem Sport met 1-3.

“We kregen geen loon naar werken”, vindt Londerzeel-trainer Stijn Ghys na het verlies tegen Hades. “We werkten hard, hadden doorlopend overwicht en kregen een vijftal doelrijpe kansen. In de eerste minuut al kwam Yildiz dicht bij de openingstreffer. Het had de voorbode kunnen zijn van een terechte overwinning.”

“Hades wachtte geduldig af. De Limburgers kwamen voor één punt en ten slotte vertrokken ze tegen de gang van het spel in met drie punten. We gaven één halve kans weg en het was bingo. Op onze prestatie op zich valt weinig af te dingen. De laatste drie wedstrijden zijn we goed op dreef, maar we pakken slecht 3 op 9. We wonnen met 3-2 van Diegem, maar op Turnhout en nu tegen Hades beloonden we onszelf niet. Zondag moeten we de weg naar boven inzetten op FC Lebbeke.”

Ook Diegem-coach Nico Van Nerom stond aan de klaagmuur na de opmerkelijke nederlaag tegen Beerschot U23. “Het wordt een moeilijk seizoen, dat is nu duidelijk”, vreest hij. “Met 1-3 verliezen van de U23 van Beerschot is beschamend. Nochtans startten we goed met een goal van Gody op assist van Struys. We kregen zeven, acht kansen, maar het bleef 1-0. Net voor de rust viel in een scrimmage voor doel de gelijkmaker na te zwak verdedigen.”

“Meteen na de rust waren we niet bij de les en op hoekschop kon een bezoeker ongedekt de bal inkoppen. We namen dan weer het heeft in handen met wat reëel doelgevaar, maar de 2-2 bleef uit. Integendeel, het werd nog 1-3. We staan nu laatste en het wordt knokken om ons hachje te redden.”

Zaterdag speelt Diegem op Hades. (lbh)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten