Voetbal  2de afdeling VV B  SK Pepingen Halle - SK Tongeren 3-0

Alan Mayanga: “Mijn eerste hattrick in een eerste ploeg”

Alan Mayanga wordt belaagd door bezoeker Hans Geenen.  ©  Geert Tresignie

Halle -

Na drie nederlagen op rij pakte SK Pepingen Halle tegen SK Tongeren met 3-0 de volle pot en won voor het eerst dit seizoen thuis. Afwerker van dienst was Alan Mayanga, die na de rust voor een echte hattrick zorgde.

Luc Brys

“Ik heb mijn eerste hattrick beet in een eerste ploeg”, glundert de 22-jarige diepe spits Alan Mayanga, die van coach Jean-Louis Meynaert even voor tijd verdiend een applausvervanging kreeg.

“Voor de rust zat het goed vast, maar toch waren toen al de beste kansen voor ons. Ik had evenwel pech bij de afwerking. Op een voorzet van Othman El Ouamari trapte ik naar doel, maar via een verdediger caprioleerde de bal op de deklat.”

In de tweede helft brak SK Pepingen Halle de ban. Met veel inzet, duelkracht en loopvermogen werd Tongeren onder druk gezet en doelpunten bleven niet langer uit. “Mijn eerste doelpunt vond ik het mooist”, vindt sluipschutter Alan Mayanga.

Bevrijdend

“Op een diepe voorzet van Othman El Ouamari kon ik diep en trapte de bal onhoudbaar in de kruishoek. De voorsprong gaf de hele ploeg een bevrijdend gevoel. We namen meteen stevig de bovenhand en de Limburgers kwamen er niet meer uit. Ook bij mijn tweede en derde doelpunt kreeg ik de ruimte en maakte het mooi af.”

“Een hattrick is toch wel iets speciaals en voor een spits betekent scoren heel veel. Vorig seizoen kreeg ik te weinig kansen bij eerstenationaler Olympic en werd steevast op de flank uitgespeeld.”

“Daarom verkaste ik naar SK Pepingen Halle en het bevalt me hier best. Ik krijg het volste vertrouwen van de coach en dat geeft vleugels.”

Op onze hoede

“Intussen staat de teller op vier. In de openingswedstrijd op City Pirates effende ik het pad naar de 0-2-winst. Het was dus even geleden dat ik de ploeg nog kon laten juichen.”

“Zondag moeten we naar de U23 van Beerschot, die met 1-3 wonnen op Diegem. We zijn dus best op onze hoede, maar met onze eerste thuisoverwinning van het seizoen tankten we alvast veel vertrouwen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten