Felice Mazzu ziet dat Anderlecht “efficiëntie mist vooraan”, Van Crombrugge begrijpt frustratie van de fans

 ©  BELGA

Anderlecht ging zondagmiddag met het kleinste verschil onderuit tegen Charleroi. Zowel coach Mazzu als doelman Van Crombrugge wijten de nederlaag aan de inefficiëntie.

Jens Heylen, Jonas Withouck

“Alle begrip voor de frustratie van de fans”, vertelt Hendrik Van Crombrugge na de wedstrijd voor de camera’s van Eleven. “Dat kan ik absoluut plaatsen vandaag. Zij willen net als ons en de hele staf positieve resultaten en overwinningen zien. Zij kunnen op het veld niets doen en moeten hun frustratie kwijt op die manier. Dat begrijp ik.”

“Je kan hier op twee manieren komen staan. Je kan alles afbranden en zeggen dat niets goed was, maar dat is denk ik niet het verhaal van vandaag. Anderlecht was op alle vlakken beter dan Charleroi, behalve op het vlak van efficiëntie. Maar de wet van voetbal is nu eenmaal dat efficiëntie een wedstrijd vaak beslist.”

Zo blijft Anderlecht achter met een zwakke 4 op 18. “Dat is barslecht, zou ik zeggen. Ik denk dat het niet echt het moment is om veel verwachtingen te hebben of grote uitspraken te doen. We moeten zelfkritisch en nederig zijn. We moeten beseffen dat waar we nu staan misschien wel onze plaats is. Als je de ambitie hebt om hoger te staan dan moet je wedstrijden winnen.”

Trainer Felice Mazzu: “Oplossingen zoeken voor die inefficiëntie”

“Ik denk dat het vooral ligt aan onze inefficiëntie”, was Mazzu duidelijk na de partij. “Zeker als je kijkt naar het aantal gecreëerde kansen, moeten we altijd beter doen. We zijn niet tot scoren gekomen en Charleroi wel, dat is het verschil geweest vandaag. We missen efficiëntie vooraan, dat is zeker. Dat frustreert me ook. Zeker met een Charleroi dat ons heeft opgevangen en loerde op de counter. We moeten deze partij nu analyseren op basis van de kansen die we bij elkaar voetbalden. Want we hadden genoeg mogelijkheden om de match te winnen. Zowel Silva als Esposito maakten bij hun mogelijkheden bijvoorbeeld een verkeerde keuze of beweging. Dat wijst op die inefficiëntie. De komende dagen moeten we verder werken en oplossingen daarvoor zoeken.”

 ©  BELGA

Ook over jonkie Julien Duranville, die in de basis mocht starten, had Mazzu nog wat te vertellen. “Hij heeft ons mooie dingen laten zien in de eerste helft. Maar hij is ook nog een jonge speler die aan het leren is hoe te verdedigen. Dat is een deel van zijn verdere ontwikkeling”, aldus Mazzu.

Duranville (16) na eerste basisplaats: “Mijn fout heeft ons in de shit gestoken”

Na een reeks sterke invalbeurten beloonde Felice Mazzu de amper 16-jarige Julien Duranville tegen Charleroi met zijn eerste basisplaats. Voor de rust was hij de enige die tenminste probeerde om te versnellen, maar na de pauze liet hij Nkuba lopen bij de 0-1. Net toen hij om zijn wissel had gevraagd. “Een fout in mijn rug stak ons in de shit”, erkende Duranville nederig, terwijl ook Vertonghen het gat niet dichtliep. “Het spijt me voor de fans en de ploegmaats, maar het is belangrijk dat ik op deze positie ook leer verdedigen. Dat is nodig als ik een grote carrière wil maken.”

Met deze basisplaats treedt de tiener in de voetsporen van jonge debutanten Lukaku en Tielemans.

“Vanaf mijn acht jaar droom ik hiervan. We kregen vaak powerpoints te zien van Lukaku en Tielemans en nu kom ik daar zelf tussen te staan. Dat doet wel iets met mij.” (mah)

Aangeboden door onze partners