Voetbal 2de afdeling A RFC Wetteren - KFC Sparta Petegem 1-2

Sparta graait drie punten mee in Wetteren

Sparta-aanvoerder Davy Joye probeert voorbij Sami Lamrani (Wetteren) te gaan. ©  Geert De Rycke

Wetteren -

Sparta Petegem zet zijn opmars verder na de passage in het Marcel De Kerpel-stadion. In het slot besliste een knal van invaller Lorenzo Berwouts, die afweek op een Wetterse verdediger, over winst en verlies. De Wetterse leeuwen verdienden net als vorige week tegen KVK Westhoek beter, maar bleven opnieuw met lege handen achter.

Freddy De Geest

Na een korte studieronde was het bingo voor de bezoekers. De Spartanen kenden bij een eerste doelgerichte actie al meteen succes. Een vrijschop van Joye belandde in de zestienmeter. Midden een kluwen van spelers prikte Maes de bal voorbij een kansloze Steelant. Wetteren balde de vuist, maar onmondigheid bleef troef. Een infiltratie van De Caigny werd afgeblokt. Boudry mikte over de balk. De thuisploeg probeerde de bakens te verzetten, maar botste op een goed georganiseerde bezoekende ploeg. Een doelpunt van Rienes Vanborm, na een voorzet van Joye, werd afgekeurd wegens buitenspel. Maes knikte de bal naast na een hoekschop van Joye. Heymans kwam centimeters te kort om een hoekschop van De Caigny in doel te verlengen. “Het eerste halfuur was voor ons, maar daarna kwam Wetteren opzetten. We werden twee keer teruggefloten op een ogenblik dat we oog in oog met de doelman konden komen. Het is niet onze stijl om te vitten op de spelleiding en dus gaan we er niet verder op in”, stelde coach Bert Dhont, die na een 10 op 15 met vertrouwen de confrontatie met Lokeren-Temse mag afwachten.

Kort na de rust waren de bezoekers gevaarlijk via de broers Vanborm en Joye. De Wetterse leeuwen toonden aanvallende intenties, maar de verdedigers bleven baas over de aanvallers. De laatste pass miste precisie tot uit het niets de gelijkmaker uit de lucht viel. Willemyns, vrijgespeeld door De Caigny, scoorde met de hulp van een weifelende Carré. Naarmate de wedstrijd vorderde, werd de passing bij beide ploegen steeds slordiger. Een pegel van Van Laere zoefde net over de lat. Invaller Luckx werd gefould in de zestienmeter, maar scheidsrechter Windels ging er niet op in. Een schot van de gretig ingevallen Berwouts verdween via Telen in de rechterbenedenhoek: 1-2. Een uitbraak van Rienes Vanborm over links zorgde voor gevaar, maar de bal ging voorlangs. In de slotminuut knikte Telen na hoekschop de bal over doel.

Gebrek aan vertrouwen

“Net als vorige week verdienden we ook nu de nederlaag niet”, zuchtte een aangeslagen Francky Cieters, de coach van de Wetteraars. “We verliezen met een afgeweken bal. Vorige week lieten we twaalf doelkansen onbenut en viseerden we twee keer de lat. De eerste twintig minuten toonden we te veel respect voor Sparta. Op dit ogenblik missen we vertrouwen in de zone van de waarheid. Hebben we wat geluk, dan valt de kopbal van Telen binnen en nu ging die er net over. In twee thuiswedstrijden verdienden we 4 op 6, maar we blijven met lege handen achter.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten