Voetbal Challenger Pro League Beerschot - SK Deinze 2-0

Alessio Staelens nuanceert eerste nederlaag na trainerswissel bij SK Deinze: “We hebben onszelf in een goede eerste helft niet beloond”

Alessio Staelens (SK Deinze) blijft strijdvaardig na de nederlaag tegen Beerschot: “Werken van week naar week is de boodschap.” ©  BELGA

DEINZE -

SK Deinze heeft niet kunnen profiteren van het schokeffect van het vertrek van de Japanse hoofdcoach Takahisa Shiraishi.

Johan Polet

Zijn Spaanse assistent Antonio Calderon leidde de ploeg in de uitwedstrijd bij Beerschot die met 2-0 werd verloren. Calderon voerde vier wijzigingen door in vergelijking met de verloren competitiematch tegen FC Dender. Doelman Adrian Ortola, aanvoerder Kenneth Schuermans (geblesseerd), Steve De Ridder en Liridon Balaj ruimden de plaats voor Nacho Miras, Teo Quintero, Liam Fraser (net als Bafodé Dansoko terug na interlandverplichtingen) en Dylan De Belder. De Mannekes klommen via een strafschopdoelpunt van Tibo Baeten kort voor de rust op voorsprong. Vier minuten na de herneming legde Tökkvi Thorisson de eindstand vast.

“We pakten met een goede eerste helft uit waarin we onszelf niet hebben beloond”, meent Alessio Staelens (SK Deinze) die een meer offensieve rol dan in de voorgaande wedstrijden kreeg toebedeeld. “We schiepen vier of vijf goede kansen maar verzuimden te scoren. Er stond een stevig blok op het veld waarmee Beerschot het moeilijk had. We incasseerden op een cruciaal moment een eerste doelpunt waardoor de Mannekens met een goed gevoel naar de kleedkamer trokken. Beerschot pakte in de tweede helft met een ander tactisch systeem uit waarop we niet onmiddellijk een antwoord hadden. We incasseerden snel een tweede doelpunt waarna we geen vuist hebben kunnen maken. We hadden misschien ook een ander systeem moeten toepassen waardoor onze tegenstander op het middenveld minder ruimte kreeg. Het is voor een coach vanaf de zijlijn niet altijd gemakkelijk om direct en accuraat in te grijpen.”

Was het vertrek van Shiraishi een verrassing voor u?

“Ik had zijn beslissing niet zien aankomen. We wonnen vorige week bij Bocholter VV voor de Beker van België en hadden een interlandbreak achter de rug. Shiraishi is een fantastische man. Het vertrek van een coach is altijd pijnlijk en moeilijk te verwerken voor een spelersgroep. We hadden met de interim-coach slechts twee dagen om de wedstrijd op Beerschot voor de bereiden maar dit mag niet als een excuus gelden. We zouden waarschijnlijk niet beter hebben gepresteerd indien we twee of drie dagen langer naar deze partij hadden kunnen toewerken.”

Volgende zaterdag komt SK Lommel (2-1 winst tegen RWDM) op bezoek. Wordt de druk op die wedstrijd nu nog groter?

“We staan nu door de winst van FC Dender samen met de beloften van Racing Genk op een gedeelde laatste plaats. We moeten proberen om zo snel mogelijk van die rode lantaarn verlost te geraken. SK Lommel staat in de top drie van de rangschikking maar wij moeten ons niet teveel op de tegenstanders en de rangschikking focussen. Werken van week naar week is de boodschap. Er is geen enkele reden tot onrust over onze plaats in de rangschikking. Paniek is altijd een slechte raadgever. Het seizoen is nog lang maar een tweede zege na de winst tegen de U23 van Racing Genk zou welkom zijn. We moeten vooral onze eerste helft van zaterdag onthouden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten