Voetbal  1ste Provinciale  VK Liedekerke - VC Bertem-Leefdaal 1-3

Birger Quaethoven na derde zege op rij: “Ik speelde open kaart, maar gooide het nu over een andere boeg”

Diogo Inacio Ribeiro en bezoeker Cédric Van Malcotgaan in duel.  ©  Geert Tresignie

Liedekerke / Bertem -

De wedstrijd begon zondag onder een goed gesternte voor Liedekerke met een snelle treffer, maar de Heuvelkouter deemsterde weg en ging roemloos onderuit tegen een efficiënt counterend Bertem-Leefdaal.

Wim Redant

Eens te meer diende Liedekerke op de Heuvelkouter uit te wijken naar het B-veld nadat het A-veld om zeep ging na een dispuut met de gemeente over watertoevoer. Daar leed de leider ook een eerste puntenverlies tegen een efficiënt counterend Bertem-Leefdaal, dat na vijf minuten al op achterstand kwam toen Paelinck een voorzet van Ribeiro binnen kopte.

Liedekerke domineerde, maar kwam niet verder dan een gepareerde kopbal van Van Der Vennet en het liet zich in slaap wiegen door een verdedigend ingesteld Bertem-Leefdaal. Op het halfuur kopte Joosten een vrijschop binnen en de bordjes hingen in evenwicht.

Na de rust leidde een actie van uitblinker Samir Afkir tot een tweede bezoekende treffer via Van Malcot. Liedekerke zette nog wel druk, maar miste creativiteit terwijl Afkir de thuisploeg de daver op het lijf bleef jagen. In de slotminuut toverde Afkir de kroon op het werk met een derde treffer nadat hij drie thuisspelers op een hoopje dribbelde, het middenveld overbrugde en het ook afmaakte.

De bezoekende coach Birger Quaethoven verdedigde zijn efficiënte aanpak. “Ik speelde open kaart op de eerste twee speeldagen. We kregen positieve commentaren, maar bleven met lege handen achter. Ik gooide het over een andere boeg en mikkend op een snelle omschakeling boekten we in Liedekerke onze derde zege op rij.”

Dromen

De Liedekerkse coach Ives Cordier liet de voorbije weken de fans al dromen van nationale, maar zondag ploften de voetjes pardoes op de grond. “In het eerste halfuur waren we outstanding. Nadien vergaten we verzorgd te combineren en gingen we mee met het kick and rush van onze opponent. Bertem-Leefdaal parkeerde de bus en we gingen daar niet goed mee om.”

“Na de rust mocht Afkir een actie maken na slordig inspelen, wat tot de tweede treffer leidde. Bij die goal stond een Bertemse speler in de baan van het schot, zodat het zicht van de doelman belemmerd werd, maar toch beschouwde de ref het als positiespel en werd het doelpunt gevalideerd. We wisten dat we niet ongeslagen zouden blijven, maar deze nederlaag was niet ingecalculeerd.”

De rentree van Steve Desaegher vormde bij Liedekerke een pluspuntje na een frustrerende namiddag. “Desaegher pikte zijn eerste halfuur mee en is op de terugweg. Olivier De Boeck heeft een eerste training op volle intensiteit achter de rug, zodat Thor Daems nog als enige aan de kant staat. Onze volgende thuismatch tegen Mazenzele Opwijk werken we bovendien op ons grasveld af op het A-terrein.”, bleef Cordier positief ingesteld.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten