Voetbal 3de afdeling VV A Hoger Op Kalken - VC Jong Lede 1-1

HO Kalken vergeet zichzelf te belonen: “Dit is het verschil tussen een goede of een schitterende start”

Jong Lede-speler Jelle De Crick (rechts) probeert zich een weg te banen langs Bram Vrijens van HO Kalken. ©  Geert De Rycke

Kalken -

Hoger Op Kalken is er zondag niet in geslaagd om zijn tweede thuiswedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten. Nochtans kreeg rood-wit daar in de tweede helft ruimschoots de kans toe. Uiteindelijk bleef het tegen Jong Lede bij een 1-1-gelijkspel.

Ivan Elegeert

Beide trainers hadden hun opstellingen na vorige week niet gewijzigd. Zo was Poppe (enkelblessure) bij de thuisploeg nog afwezig, maar nam Neve (hersteld van een letsel aan de kuit) plaats op de bank. Bij de bezoekers schonk coach Casieris, na de gevleide nederlaag van vorige week tegen leider Overijse, het vertrouwen aan dezelfde elf.

De bezoekers trokken de lijn van vorige week overigens in het eerste halfuur door en zetten doelman Baele meteen aan het werk. Maar De Crick en Balaj kregen de bal niet tussen het kader, of de Kalkense doelman had het laatste woord. Toen de snelle De Crick halfweg de eerste helft foutief werd geraakt, kon Van Peteghem met een strafschop toch voor de oververdiende voorsprong zorgen. Lede bleef de lakens uitdelen. De 0-2 hing in de lucht, maar bij de eerste halve kans voor de thuisploeg hingen de bordjes zowaar in evenwicht. De Brabander zorgde tegen de gang van het spel in voor de 1-1, een gelijkmaker die letterlijk en figuurlijk uit de lucht kwam vallen.

Het onverwachte tegendoelpunt zorgde voor een opdoffer bij de bezoekers, die daar nadien nooit meer van zouden herstellen. Vooral na de rust stapelde Kalken de kansen op. Na een hoekschop haalde doelman Meulewaeter in extremis nog een bal van De Wilde van de lijn. En ook de rebound van De Brabander raakte niet binnen. Buyl, Caryn en Bonny kwamen ook nog alleen voor doel, maar ook zij konden niet afwerken. Aan de overkant werd Baele amper nog aan het werk gezet. Maar doelpunten vielen er dus niet meer.

“Op basis van dat laatste halfuur hadden we deze derby altijd moeten en kunnen winnen. We verliezen hier dus twee punten te winnen”, vond sportief verantwoordelijke bij Kalken Ferry Baes. “Natuurlijk blijft de balans na vijf wedstrijden positief. Maar hadden we gewonnen, spraken we een schitterende competitiestart terwijl we nu over een goede start kunnen spreken.”

Kalken moet het de volgende twee weken stellen zonder scherpschutter Jasper Buyl. Hij werkt met de nationale zaalvoetbalploeg twee interlands af.

Bij Jong Lede was trainer Sandy Cassieris nuchter in zijn evaluatie. “Als we in het eerste halfuur onze kansen afwerken, is de wedstrijd allicht gespeeld. De gelijkmaker sneed ons blijkbaar de benen af. Uiteindelijk kunnen we dus nog blij zijn met dit punt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten