Voetbal 2de afdeling VV A FC Gullegem

Gullegem weet opnieuw wat winnen is, met dank aan hattrickheld Yves Boguhe: “Ik heb mijn naamkaartje afgegeven”

Yves Boguhe kreeg tegen Dikkelvenne zijn eerste basisplaats en betaalde dat vertrouwen dubbel en dik terug. © Bart Vandenbroucke

Wevelgem -

FC Gullegem boekte in een spektakelrijke wedstrijd tegen Dikkelvenne zijn broodnodige eerste overwinning van het seizoen: 3-1. Absolute uitblinker was Yves Boguhe, wiens hattrick Gullegem drie gouden punten opleverde. “Deze zege komt als geroepen, want we zaten al even op onze honger.”

Fons Vandewynckele

De snelle en efficiënte Yves Boguhe ontbond in het openingskwartier tot tweemaal toe zijn duivels en zette zijn ploeg zo in een zetel. Bezoeker Van Vaerenbergh milderde nog voor de koffiepauze door een terechte strafschop feilloos voorbij doelman Vanderbeken te schieten. Na de rust drukten de bezoekers door op zoek naar de gelijkmaker, maar Boguhe had andere plannen en schoot in de rebound zijn derde doelpunt tegen de bezoekende netten. Gullegem kwam nadien niet meer in de problemen en weet dus opnieuw wat winnen is.

“Hopelijk zijn we nu vertrokken”, vertelde de goedlachse Yves Boguhe. “Bij mijn eerste basisplaats voor Gullegem ben ik meteen goed voor drie goals. Na twee seizoenen van blessureleed bij Olsa Brakel doet dit veel deugd. Ik voelde het vertrouwen van mijn coach en mijn medespelers. Ik kon mijn stempel op de wedstrijd drukken.”

Na het laatste fluitsignaal slaakten spelers en fans een zucht van opluchting. Ze bouwden daarna een verdiend feestje. ”Voor de wedstrijd staken we de koppen bij elkaar, want we vonden het tijd om de drie punten te pakken. Dat is ons ook gelukt. Hier kunnen we nu verder op bouwen. Zaterdag staat de te duchten verplaatsing naar Oudenaarde op het programma. We hebben echter vertrouwen getankt en zullen hard werken om ook ginder de drie punten te pakken. Of ik opnieuw zal mogen starten? Er komen wat spelers terug uit schorsing, maar ik heb mijn visitekaartje afgegeven. Uiteindelijk neemt coach de eindbeslissing.”

Vorig seizoen startte Gullegem ook niet denderend, tot de rood-witten een impressionante 18 op 18 neerzetten. Benieuwd of ze dat huzarenstukje kunnen herhalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten