Met Lotte Kopecky als speerpunt: Belgische delegatie trekt met dertien renners naar WK baanwielrennen in Frankrijk

 ©  Belgian Cycling

Belgian Cycling heeft maandag zijn selectie bekendgemaakt voor het WK baanwielrennen van volgende week in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines (12-16 oktober). Dertien Belgische renners komen in actie.

Bron: BELGA

Bij de vrouwen komen Shari Bossuyt, Katrijn De Clercq, Lotte Kopecky, Marith Vanhove en sprintster Nicky Degrendele aan het vertrek. Thibaut Bernard, Tuur Dens, Lindsay De Vylder, Jules Hesters, Gianluca Pollefliet, Fabio Van Den Bossche, Noah Vandenbranden en Brent Van Mulders zijn de Belgische mannen op het WK.

Na het succesvolle WK van vorig jaar in Roubaix en het sterke EK van deze zomer in München zijn de verwachtingen hoog bij de Belgische delegatie. Kopvrouw Lotte Kopecky pakte in Roubaix goud op de puntenkoers en zilver op de afvalling. In München veroverde ze in beide disciplines goud. Kopecky pakte in het olympische omnium ook zilver in Roubaix.

Bij de mannen veroverde de Belgische delegatie in Roubaix zilver met Tuur Dens (scratch) en Kenny De Ketele (puntenkoers) en brons met het duo De Ketele en Robbe Ghys (ploegkoers). De Ketele is intussen bondscoach en Ghys is er niet bij in Saint-Quentin-en-Yvelines. Tuur Dens is wel van de partij, net als Fabio Van Den Bossche die op het EK in München met Ghys brons pakte in de ploegkoers. Jules Hesters zal zijn EK-brons (afvalling) een vervolg willen geven. Lindsay De Vylder, die in München met een blessure ontbrak, keert ook terug bij de selectie.

Selectie vrouwen:

Sprint: Nicky Degrendele

Fond: Shari Bossuyt, Katrijn De Clercq, Lotte Kopecky, Marith Vanhove

Selectie mannen:

Fond: Thibaut Bernard, Tuur Dens, Lindsay De Vylder, Jules Hesters, Gianluca Pollefliet, Fabio Van Den Bossche, Noah Vandenbranden, Brent Van Mulders

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten