Ann Demeulemeester terug op de catwalk in Parijs en Cher is haar grootste fan: “Alsof het speciaal voor mij gemaakt is”

©  AFP, Belga

Na twee jaar afwezigheid stond Ann Demeulemeester opnieuw in Parijs. En dat deed ze niet alleen. Niemand minder dan Cher kwam haar nog voor het eerste model de catwalk opstapte succes wensen. “Ik ben al jaren fan van de Belgische ontwerpster”, zegt de 76-jarige zangeres. “Ik draag haar creaties al een hele tijd, zelfs op de rode loper”

Lien LammensBron: WWD

Het label ‘Ann Demeulemeester’ staat opnieuw waar het hoort: op de catwalk in Parijs. En dat is mede te danken aan Claudio Antonioli, die twee jaar geleden zijn intrede maakte. Ondanks dat de Italiaan geen ontwerper is – hij stampte vooral winkels uit de grond en lanceerde toen nog onbekende merken – heeft hij het merk uit het slop gehaald.

LEES OOK:

Toen Ann Verhelst, zoals ze oorspronkelijk heette, het roer in 2013 overliet aan Anne Chapelle kende het label een aantal moeilijke jaren. Chapelle introduceerde de Franse ontwerper Sébastien Meunier, die zowel verantwoordelijk was voor de mannen- als voor de vrouwencollectie. Althans tot twee jaar geleden, toen kwam het label in handen van Antonioli. Zijn eerste zet? Het volledige gezin van Demeulemeester terughalen. Ann werd niet opnieuw de ontwerpster, maar ze kreeg wel een adviserende rol. Zo blijft ze dus wel nog steeds betrokken bij wat ooit haar label was.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

En dat is ook aan de collectie in Parijs te zien. Die ging terug naar het DNA van Demeulemeester: monotone kleuren, soepelvallende, ingesnoerde broeken en haar kenmerkende katoenen witte hemden.

Niet meteen waar je aan denkt als je je zangeres Cher voor de geest haalt, misschien. Zo kwam ze ook de catwalk op met een opvallende hoed. Maar toch is de liefde van Cher voor het label oprecht: “Ik hou écht van Ann Demeulemeester. Ik draag de creaties al jaren. Ze passen mij perfect, alsof ze voor mij gemaakt zijn en dat vind ik gewoonweg fantastisch.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten