Vrouwenvoetbal Super League SV Zulte Waregem

Kenny Engels blijft met Essevee bovenaan meedraaien: “Laat die topploegen nu maar komen”

Kenny Engels: “We verdedigen nu met het volledige team en je ziet elke match hoe we onszelf daarmee belonen.” © Bart Vandenbroucke

Waregem / Zulte -

Opnieuw een vervelende verplaatsing met succes afgerond: Zulte Waregem won vrijdagavond met 1-2 van Charleroi en prijkt met 15 op 18 op een onverhoopte derde plaats. Na de interlandbreak wacht met matchen tegen Genk, Leuven, Anderlecht en Standard weliswaar een bijzonder zwaar vierluik.

Timmy Vanecke 

Na de nederlaag tegen Club YLA op de openingsspeeldag liet Essevee geen enkele steek meer vallen. Ook de verraderlijke en verre verplaatsing naar Charleroi leverde een nieuwe driepunter op. “Tegen een Charleroi dat zich blijkbaar volledig aan onze speelwijze had aangepast, namen we de match onmiddellijk in handen”, blikt coach Kenny Engels terug. “Lotte De Wilde opende de score al vroeg in de match, maar dan gingen we wat te veel mee in het fysieke spel van Charleroi. Na de gelijkmaker vonden we wel weer ons voetbal en via het torinstinct van Lisa Lefere pakten we eigenlijk oververdiend de drie punten. Evident was het zeker niet. Zo lag de match ruim twintig minuten stil door een halsblessure van een thuisspeelster, die slecht neerkwam. Een pluim voor mijn ploeg, die in deze moeilijke omstandigheden de nodige maturiteit toonde.”

Na de interlandbreak mag Essevee zich opmaken voor een zwaar vierluik tegen de toppers uit het klassement. “We kijken er naar uit om ons te meten met de topploegen”, zegt Engels. “De voorbije weken haalden we het maximum van de punten tegen ploegen die zogezegd binnen ons bereik liggen. Die overwinningen nemen ze ons in elk geval niet meer af en geven vertrouwen voor wat volgt. We zullen er alles aan doen om ook in die topmatchen een resultaat te halen. In elk geval zijn wij met onze staf trots op de evolutie die de ploeg nu al heeft doorgemaakt. Zo hebben we duidelijke afspraken gemaakt over de posities in balverlies. We verdedigen nu met het volledige team en je ziet elke match hoe we onszelf daarmee belonen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten