Voetbal 3de afdeling VV A Avanti Stekene

“Invallen, scoren en zo de wedstrijd definitief doodmaken, is kicken”: Jess De Rudder verzet mee de bakens en viert negen op negen

Jess De Rudder: “Of ik start of niet, doet er niet toe.”  ©  EWT

Stekene -

Avanti Stekene liet tegen Wervik geen steek vallen. De West-Vlamingen kwamen voor de rust wel op een 0-1-voorsprong, maar de thuisploeg kon na de pauze de bakens snel verzetten en won uiteindelijk met 3-1.

Ivan Elegeert

Door deze winst, en de reeks van negen op negen, heeft Avanti zich in het klassement op de derde plaats genesteld, achter de voorlopig ongenaakbare leider Overijse en Voorde-Appelterre, dat zondagavond tegen Anzegem wel voor het eerst dit seizoen punten liet liggen en met 1-2 verloor.

“Ik denk dat we staan waar we horen te staan”, zegt Jess De Rudder. De Waaslanders speelden een wedstrijd met twee gezichten. Voor de rust lieten ze de West-Vlamingen te veel hun zin doen. Bovendien konden de bezoekers na een strafschop ook op voorsprong komen en verkeken ze kort voor de pauze zelfs de kans op 0-2. “Ik weet niet wat de trainer exact heeft gezegd tijdens de rust, want ik was op dat moment al aan het opwarmen op het veld om na de rust in te vallen, maar ik vermoed wel dat hij iedereen eens even wakker heeft geschud.”

Dat de uitleg van coach Van Oost niet in dovemansoren viel, bleek al kort na de rust toen Stekene in amper vijf minuten de tijd de scheve situatie rechtzette. “In elk geval hebben we gedaan wat we moesten doen. We zijn ons spel blijven spelen en kansen blijven Creëren. Dan vallen die doelpunten vroeg of laat wel. Zelf kon ik nadien de wedstrijd helemaal in een definitieve plooi leggen”, vervolgt De Rudder. “Bij mijn tweede poging was het raak. Mogen invallen, scoren en zo de wedstrijd definitief doodmaken, is natuurlijk kicken. Bij de 2-1 was nog niets zeker en je voelde ook wel dat Wervik er nog voor wilde gaan. Zeker qua duelkracht op stilstaande fases hadden ze toch kwaliteit in huis. Maar goed, alles bij elkaar mocht deze ploeg voor ons geen probleem zijn.”

De Rudder baalde er niet om dat hij op de bank aan de wedstrijd was begonnen. “Of ik start of niet, doet er niet toe. Het komt erop aan om in de minuten dat ik op het veld sta een meerwaarde te zijn voor de ploeg. Natuurlijk wil ook ik zo veel mogelijk spelen, maar uiteindelijk telt toch enkel het resultaat van de ploeg als straks de prijzen worden gedeeld.”

Na een aarzelende seizoenstart lijkt de Avanti-trein nu toch het goede spoor te hebben gevonden. “Laat ons vooral op dit spoor blijven. Er is maar één wedstrijd die belangrijk is en dat is de volgende die op de kalender staat. Zo moeten we de competitie verder blijven aanpakken, van week tot week de focus houden.”

Zondag trekt Stekene naar Anzegem, dat afgelopen zondag stuntte door co-leider Voorde-Appelterre opzij te zetten en dat eerder dit seizoen al VW Hamme klopte.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten