Voetbal 3de afdeling VV A VW Hamme

Ward Huygens na magere vijf op vijftien: “Goede bedoelingen volstaan niet om te winnen”

Ward Huygens: “In alle linies zijn we versterkt.” ©  Geert De Rycke

Hamme -

Ook de derde thuiswedstrijd van het seizoen leverde geen overwinning op voor de Wuitens. De stugge afweergordel van de bezoekers uit Drongen bleek een oninneembare vesting voor blauwzwart, met een 0-0-gelijkspel als resultaat. Met de vijf op vijftien uit de eerste vijf wedstrijden blijft Hamme dus stevig onder de verwachtingen.

Ivan Elegeert

Trainer Kim Verstraeten had vooraf nochtans aangegeven dat hij enkel met de drie punten tegen Drongen vrede zou nemen. Hij liet Smet en Penneman, die dit seizoen altijd al aan de aftrap stonden, op de bank en moest het ook zonder Jim Van Osselaer (familiefeest) stellen. Daardoor begon De Pauw als diepe spits met Bavo De Witte, Beau Ponnet en Jordy Lokando als offensieve steun. Maar De Pauw kon zijn eerste basisplaats niet in de verf zetten en werd nog voor het uur gewisseld. Lokando en De Witte deden wel hun stinkende best, maar halen duidelijk nog niet het niveau van vorig seizoen.

“De bezoekers speelden met een dubbele afweergordel en dan mag je zijn wie je bent, tegen zo’n defensieve ploeg spelen, is altijd moeilijk. Het maakt dan niet uit of in eerste of in derde klasse speelt”, vindt flankspeler Ward Huygens, die zelf ook enkele prima passes afleverde die echter niet tot doelpunten leidden. “We hadden wel het meeste balbezit en konden vrijwel tijdens heel de wedstrijd onze wil opleggen, maar we misten vooraan de creativiteit om echte open kansen af te dwingen, laat staan om te scoren. Aan de andere kant moesten we ook opletten om zelf niet het deksel op de neus te krijgen, want één prik kon fataal zijn. We hebben het nog enkele keren geprobeerd met schoten vanuit de tweede lijn, maar we moeten eerlijk toegeven dat daar ook te weinig gevaar uit voort kwam.”

De balans na drie thuiswedstrijden en twee verplaatsingen is dus mager.

“Op de eerste helft tegen Wielsbeke na denk ik nochtans niet dat we niet goed bezig zijn. Het geluk om te scoren ontbreekt gewoon. Waaraan dat ligt ? Iedereen zal wel merken dat onze offensieve kracht er voorlopig nog niet uitkomt. Onze ploeg is er intrinsiek nochtans sterk op vooruit gegaan in vergelijking met vorig seizoen. In alle linies zijn we versterkt. Gelukkig krijgen we volgend weekend op Elene-Grotenberge de kans om de twee verloren punten van de wedstrijd tegen Drongen recht te zetten, al moeten we ook en vooral in ons eigen stadion meer en beter kunnen. Want goede bedoelingen alleen volstaan niet om wedstrijden te winnen.”

Zondag staat voor VW Hamme dus de verplaatsing naar Elene-Grotenberge, nog een nieuwkomer in de reeks, op het programma. De Zuid-Oost-Vlamingen gingen afgelopen zaterdag pas in blessuretijd en onverdiend met 3-2 onderuit bij Roeselare-Daisel.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten