Dan toch nog een wereldtitel voor Mathieu van der Poel? Nederlander rijdt dit weekend WK gravel: “We gaan voor het plezier”

 ©  ISOPIX

Mathieu van der Poel gaat toch nog voor een wereldtitel dit jaar. De 27-jarige Nederlander zag zijn WK op de weg in Australië op een nachtmerrie uitdraaien, maar hoopt nu de knop om te draaien met een ander wereldkampioenschap: het WK gravel in Italië. Dat bevestigen Nederlandse media.

Jonas Withouck, Vincent Van Genechten

Twee weken na de dramatische nacht in het hotel in Australië pikt Van der Poel dus de draad weer op. Op het WK gravel in Veneto krijgen Van der Poel en co 194 kilometer voorgeschoteld, waarvan de helft op onverharde wegen.

“We gaan zondag een beetje geschiedenis schrijven”, aldus de Nederlander in een persbericht van Alpecin-Deceuninck. “Voor mij wordt het mijn allereerste gravelwedstrijd ooit, al is dit ook niet helemaal nieuw voor mij. Ik heb vandaag een eerste keer getraind op de gravelbike en het voelt als een combinatie tussen de weg en cyclocross. De aanpassing duurde niet zo lang. Al ga ik in de eerste plaats voor het plezier. Als het gevoel oké zit, dan gaan we uiteraard voor het best mogelijke resultaat zondag.”

Van der Poel is lang niet het enige bekende gezicht aan de start. Ook onder meer Greg Van Avermaet, Gianni Vermeersch, Peter Sagan en Zdenek Stybar maken zondag hun opwachting in de gravelwedstrijd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten