Vreugdedansje van Oekraïense soldaten net voor herovering van Lyman gaat de wereld rond

Het Oekraïense leger heeft Lyman na vier maanden Russische bezetting heroverd. De soldaten van president Zelenski konden de stad vorige week omsingelen en slaagden er zaterdag in de stad terug in te nemen. Sindsdien verschijnen talloze filmpjes op sociale media van Oekraïense vaandels die worden gehesen en Russische vlaggen en symbolen die worden verwijderd. Enkele dagen voor de stad werd heroverd, zouden enkele zegezekere Oekraïense soldaten een uitbundig vreugdedansje opgevoerd hebben dat nu de wereld rondgaat.

De beelden van het dansje werden donderdag gepubliceerd op TikTok en werden massaal gedeeld op andere socialemediaplatformen. Intussen is de video al miljoenen keren bekeken. Ook de Oekraïense journalist Oleksiy Sorokin deelde de dansen soldaten. “Wanneer je ziet dat Oekraïense troepen op het punt staan om Lyman te omsingelen”, schreef hij in het bijschrift bij de video. Het is echter niet duidelijk waar de beelden werden gemaakt, en ze konden nog niet worden geverifieerd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK. Zelfs grootste Poetin-spreekbuizen hebben er genoeg van: “Moeilijk discussiëren met dromers die in hun eigen wereld leven”(pjv)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten