Woonzorgcentrum in Oostende onder verhoogd toezicht na controle

Archiefbeeld. ©  ROBIN UTRECHT

Woonzorgcentrum Elisabeth aan Zee in Oostende wordt onder verhoogd toezicht geplaatst door het Agentschap Zorg en Gezondheid. Dat meldt de raad van bestuur van de woonzorggroep. Onder andere de toegang tot medicatie voor onbevoegden kan beter, zo klinkt het.

wverBron: BELGA

In het inspectieverslag van het Agentschap Zorg en Gezondheid van eind augustus staan opmerkingen over het registratiesysteem om medicatie klaar te zetten en over de toegankelijkheid van medicatie voor onbevoegden. De inspectie noteerde ook werkpunten op het vlak van infrastructuur, het mondmaskergebruik en te lange wachttijden bij beloproepen van bewoners. 

 “We betreuren de beslissing over het verhoogd toezicht ten zeerste, maar we nemen onze verantwoordelijkheid om de nodige acties te ondernemen. Binnen de 30 dagen wordt opnieuw een plan van aanpak voorgesteld met concrete maatregelen. We zijn ervan overtuigd dat we in een constructieve dialoog met de Zorginspectie de tekorten zullen wegwerken”, klinkt het bij de raad van de bestuur van Woonzorggroep GVO. “In het inspectieverslag staat wel dat de continuïteit en kwaliteit van zorg en de warme bejegening van de bewoners gegarandeerd wordt. De inspectie erkent uitdrukkelijk dat de zorgverlening wordt gegarandeerd.”

In woonzorgcentrum Rozenberg in Oostrozebeke waar het parket drie moorden en zes moordpogingen met een overdosis insuline onderzoekt, was ook heel wat te doen rond de toegang tot medicatie in woonzorgcentra.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten