Voetbal 4de provinciale F VC Houtem-Oplinter B

Hemel klaart op voor youngsters van Houtem-Oplinter B: “Spelen in vierde provinciale maakt ons harder”

Jakob Vanvuchelen (paars) probeert zich een weg te banen tussen een bos van spelers. “De mentaliteit van zondag, alleen op die manier gaan we een degelijk seizoen kunnen afwerken.” ©  Guy Meurs

Nog nul punten, amper twee keer gescoord en 17 tegendoelpunten, vierdeprovincialer Houtem-Oplinter B had zijn seizoenstart compleet gemist. Tot zondag de hemel eindelijk opklaarde en het met 1-2 ging winnen op het veld van middenmoter SK Rummen. De 18-jarige Jakob Vanvuchelen kroonde zich tot matchwinnaar.

René Beelen

“De competitiestart was een drama voor ons met al die nederlagen”, zegt Vanvuchelen, die tegen Rummen in de rebound voor de winning goal zorgde. “Ook nu weer kwamen we op achterstand. Dan kwamen er toch weer twijfels, maar na die achterstand hebben we de kopjes niet laten hangen en hebben we fel teruggevochten. Dit keer bleef de beloning voor al dat harde werk niet uit. Na een vrije trap kon de bal de doelman niet klemmen en in de rebound was ik de snelste om de bal binnen te tikken. We waren trouwens de hele match veel scherper dan in de voorbije matchen. Ook zelf zat ik in een dipje, maar ik kom er nu weer door. De ontlading na die eerste overwinning was in elk geval erg groot. Ook al moet er vanuit het bestuur niets, dit is wel de manier zoals het moet. Alleen op deze manier gaan we een degelijk seizoen kunnen afwerken.”

Vanvuchelen vindt het ook een voordeel dat het bestuur van Houtem-Oplinter een B-ploeg in vierde in de competitie heeft gebracht. “Het gaat er nu veel steviger aan toe. Als tiener worden we op die manier harder.”

Dromen van A-kern

Zelf traint de youngster ook al mee met de A-ploeg. “Soms zit ik al eens op de bank of mag ik zelfs tien minuten invallen. Ja, ik droom ervan om door te stoten naar de eerste ploeg. Ik denk ook dat dat de bedoeling is van de meeste spelers in de B-ploeg”, aldus de Tienenaar, die lichamelijke opleiding studeert in Leuven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten