Netflix kondigt ‘Casa de papel’-spin off aan

Het gigantische succes van de serie Casa de papel laat maker Netflix niet zomaar aan zich voorbij gaan. De reeks krijgt een spin-off rond het personage Berlin. In 2023 zal de nieuwe serie bij de streamingsdienst te zien zijn.

In de vijf seizoenen van Casa de papel nam de Spanjaard Pedro Alonso (51) de rol van het populaire personage Andrés de Fonollosa, beter gekend onder zijn codenaam Berlin, op zich. Alonso zal nu opnieuw in die rol kruipen in zijn eigen spin-off Berlin. Die reeks zal een prequel voor Casa de Papel zijn. Wat de precieze verhaallijn zal zijn, houdt Netflix voorlopig nog geheim.

Maar Esther Martínez Lobato en Álex Pina, de makers van Casa de papel, lichtten wel al een tipje van de sluier tijdens een evenement in Madrid. Zij vertelden dat het idee van de spin-off is om het personage van Alonso, “de meest sprankelende persoonlijkheid” van de originele serie, te nemen en in een ander universum te plaatsen. “We hielden van het idee om een nieuwe bende te introduceren rond Berlin in een compleet andere emotionele staat.”

Die nieuwe bende zal bestaan uit Michelle Jenner als Keila, een elektronicaspecialiste; Tristán Ulloa als Berlins vertrouweling en filantropische professor Damián; Begoña Vargas als de instabiele Cameron; Julio Peña Fernández als de toegewijde Roi; en Joel Sánchez als Bruce, een meedogenloze actieman.

Het filmen van de serie gaat op 3 oktober van start in Parijs. Verder zal er ook gefilmd worden in Madrid. De spin-off zal in 2023 op Netflix te zien zijn.

 (sgg)

Aangeboden door onze partners

Lees ook