Wielrennen Elite Herfstcriterium in Oostrozebeke

Benjamin Declercq puurt weinig voldoening uit zijn optreden in Oostrozebeke: “Ik heb nog steeds geen nieuwe ploeg”

Tim Merlier klopte zijn medevluchters Yves Lampaert en Michiel Lambrecht in de spurt. © Bart Vandenbroucke

Oostrozebeke -

Het Herfstcriterium in Oostrozebeke was niet bepaald een wielerfeest voor Benjamin Declercq. “Na mijn driejarig avontuur bij Team Arkéa-Samsic moet ik op zoek naar een andere formatie”, vertelde de Izegemnaar.

Michel Vanden Heede

Benjamin Declercq lijkt een van de slachtoffers van het nieuwe UCI-puntensysteem te worden. “Al vanaf de eerste koers wist ik dat ik zou moeten rijden voor de tien hoogst geklasseerde renners van onze ploeg. Mijn werk in de schaduw kreeg weinig waardering. Het is jammer dat het zo moest lopen. Ik haal voldoende niveau om mijn mannetje te staan in het profpeloton. Mijn seizoensstart was goed, maar na een poos verloor ik een beetje mijn moraal.”

Blijven bij zijn Franse ploeg is geen optie voor de broer van Tim. “Hopelijk valt er nog iets uit de bus. Mijn manager is bezig met het aftasten van de markt, zowel in het buitenland als in België. Ik besef dat het niet evident wordt om onderdak te vinden. Vorig jaar verloor ik veel tijd door mijn operatie aan een geknelde slagader. En door me dit seizoen voortdurend te moeten wegcijferen, kan ik ook weinig spraakmakende uitslagen voorleggen. Ik ben in een moeilijke situatie terechtgekomen. Het is zonde dat ik pech kende in de weinige koersen waarin ik zelf iets mocht proberen. Als broodrenner zat het echt nog niet mee. Ik zou niet op deze manier uit het peloton willen verdwijnen. Het is nog te vroeg om mijn universitaire diploma boven te halen.”

Merlier wint, Eriksen snelste vrouw

Belgisch kampioen Tim Merlier beleefde wel plezier aan het rondjes draaien in Oostrozebeke. Hij klopte zijn medevluchters Yves Lampaert en Michiel Lambrecht. Timothy Dupont werd even later vierde voor Stijn Steels, die net als Benjamin Declercq nog geen werkzekerheid heeft. Neoprof Louis Blouwe, eerstejaarsbelofte Alec Segaert en Jens Keukeleire eindigden bij de eerste tien.

De Noorse Malin Eriksen won de eerste editie van het vrouwencriterium in Oostrozebeke. Fenna Vanhoutte regelde op iets meer dan een halve minuut de spurt voor de tweede plaats. Jesse Vandenbulcke mocht mee op het podium. Margot Vanpachtenbeke kwam als achtste over de finish.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten